European Festival Awards 2013: De stembussen zijn weer geopend

Pukkelpop Boilerroom

De stembussen voor de European Festival Awards zijn weer geopend. Onder meer Rock Werchter, Sziget, Best Kept Secret, Lowlands en Pukkelpop zijn genomineerd voor een award. Stemmen kan tot 1 november.

De genomineerden zijn deze week bekend gemaakt. Rock Werchter, Sziget en Best Kept Secret zijn elk twee keer genomineerd in verschillende categorieën. Best Kept Secret is in de race voor ‘Best Medium-sized Festival’ en ‘Best New Festival’. Rock Werchter en Sziget gaan allebei voor ‘Best Line-up’ en ‘Best Major Festival’. Voor deze laatste categorie zijn ook Lowlands, Tomorrowland en Pukkelpop kanshebber. Verder is Glastonbury voor ‘Best Line-up’ en Eurosonic Noorderslag voor ‘Best Indoor Festival’ genomineerd. Het is opvallend dat Pinkpop, net als vorig jaar, niet in de lijst staat.

Ondanks hun nominaties zijn Rock Werchter, Sziget en Glastonbury het afgelopen jaar niet in de prijzen gevallen. De awards gingen toen wel naar o.a. Tomorrowland en Pukkelpop.

De winnaar wordt voor 75% bepaald door publieksstemmen en voor 25% door de jury. Vorig jaar is ruim 500.000 keer gestemd op de in totaal 300 festivals. Vergeet niet zelf te stemmen op je favoriete festival. De winnaars worden woensdag 15 januari 2014 bekend gemaakt tijdens Eurosonic Noorderslag.