Ook Damon Albarn op Rock Werchter 2014

Rock Werchter heeft zojuist de komst van Damon Albarn aangekondigd. De Blur-frontman reist dit jaar met zijn solo-project af naar Werchter.

Damon Albarn is de muzikale superman van de 21ste eeuw. Al valt dat misschien niet zo hard op. De reden daarvoor is zijn hoge productiviteit wellicht. De Brit doet zoveel dat het nog nauwelijks te volgen valt: rock, opera, Afrikaanse muziek… Het is altijd interessant en straf. Plus: Albarn wordt beter met de jaren.

Hij is in de eerste plaats bekend als frontman van Blur, de groep die vorig jaar nog zo fantastisch tot ontlading kwam in Werchter. Hij was hier trouwens ook al met The Good, The Bad and The Queen (2007). Zijn grootste commerciële successen behaalt hij echter met Gorillaz. Het tweede album ‘Demon Days’ (2005) is een hoogvlieger langs beide kanten van de Atlantische Oceaan. Na meer dan 20 jaar in de frontlijn brengt Albarn nu een eerste album uit onder eigen naam. ‘Everyday Robots’ (2014) is, zegt hij, een mengeling van folk en soul. Damon Albarn treedt op donderdag 3 juli aan als hoofdact in KluB C.

Een overzicht van de tot nog toe bevestigde namen voor Rock Werchter 2014:
• Donderdag 3 juli met o.a. Metallica, Placebo, Damon Albarn, Skrillex, Dropkick Murphys
• Vrijdag 4 juli met o.a. Arctic Monkeys, Ellie Goulding, Major Lazer, Jack Johnson, Crystal Fighters, The Naked and Famous
• Zaterdag 5 juli met o.a. Pearl Jam, The Black Keys, Pixies, Triggerfinger, Imagine Dragons, Agnes Obel
• Zondag 6 juli met o.a. Kings of Leon, Stromae, Franz Ferdinand, Babyshambles, MGMT, Birdy, Passenger, Metronomy

Tickets voor Rock Werchter 2014 zijn te koop via proximusgoformusic.be. De dagtickets voor donderdag 3 juli en de dagtickets voor zaterdag 5 juli zijn reeds uitverkocht. Combitickets evenals dagtickets voor vrijdag of zondag zijn nog in verkoop.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen