Waarom je Gorillaz niet mag missen op Down the Rabbit Hole 2022

Gorillaz - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)


Na vier lange jaren wachten is het weer tijd om onze favoriete primaten te verwelkomen op de Nederlandse festivalweides, Gorillaz op Down the Rabbit Hole 2022! Op zaterdag gaat de band het op een knallen zetten en iedereen met een Feel Good gevoel de nacht insturen. Genoeg redenen om dit optreden bovenaan je lijst te zetten, en hier is waarom.

Dat Gorillaz weet hoe een show neer te zetten is een slecht bewaard geheim in de festivalwereld. Tijdens hun optredens nemen ze je mee op een muzikale reis die je brengt langs hip-hop, alternative rock en electropop. En dan over de visuals nog niet eens te beginnen! Bij elke nummer wordt er een nieuw stuk van de oneindige wereld getoond, waar de fictieve band in leeft. Een wereld waar je je als publiek voor een kleine twee uur in mag wanen. Hoogtepunten staan zelden vast van tevoren, maar dat dit er een wordt kan toch bijna niet anders.

Gorillaz - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Graag geziene gasten

Dankzij de geanimeerde aard van de band, zijn de mogelijkheden oneindig in het maken van muziek en wie hierbij aansluit. Deze lijn trekt zich dan ook door op het podium, waar het altijd weer een verassing is welke gast-artiesten het optreden een onverwachte wending gaan geven. Want dat die er zijn, dat staat vast! Zeker op festivals, waar de artiesten over elkaar struikelen als ze backstage van soundcheck naar optreden rennen. De perfecte setting voor Gorillaz om eens goed rond te kijken, en de leukste er tussenuit te pakken.

Gorillaz
Photo: Tom Hagen (Bilbao BBK Live 2018)

Klassiekers, knallers en alles er tussenin

Al bijna 25 jaar laat Gorillaz van zich horen en in deze tijd hebben ze dan ook een flinke catalogus aan nummers weten op te bouwen. Alleen op het meest recente album, Song Machine, worden al meer genres aangedaan dan de meeste bands in hun hele discografie hebben. Genoeg keus om een setlist te vullen die iedereen laat lachen, dansen of meezingen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over hits als ‘Feel Good Inc.’, ‘Clint Eastwood’ en ‘On Melancholy Hill’, die de optredens naar het volgende niveau tillen.

Photo: Rob Walbers (Werchter Boutique 2022)

Damon is on fire

Als de optredens op Primavera Sound en Werchter Boutique als voorbode mogen dienen, kan het niet anders dan feest vol energie, uitzinnigheid en maximaal dansen worden. Wanneer je het zelfs op Primavera Sound voor elkaar krijgt een van de drukst bezochte shows te zijn, doe je toch wel iets heel erg goed. Onvermoeibare frontman Damon Albarn weet elk publiek naar zijn hand te zetten. Hij zorgt er met blaaspiano’s, opvallende outfits en oneindige passie voor dat niemand stil kan staan als Gorillaz op het podium verschijnt!

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2022

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 1-3 juli 2022
Line-up
Erykah Badu
The Smile
Gorillaz
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.