Advertisement

OutKast deze zomer te zien op 40 festivals

Het Amerikaanse hiphop-duo OutKast heeft via verschillende social media laten weten deze zomer op maar liefst 40 festivals te spelen. Om welke festivals het gaat is nog onduidelijk.

Eerder maakte het Amerikaanse Coachella een reünie van OutKast bekend op het festival. De twee staan daar gepland als headliner en vieren dit jaar hun 20ste verjaardag. Op Facebook maakt OutKast, oftewel Big Boi en André 3000, bekend dat dit het begin is van een ‘full festival run’. Naast deze datum in april staat ook een optreden op het Governors Ball te New York in juni gepland. De andere 38 festivaldata zijn nog een groot vraagteken. Het duo adviseert de verschillende social media goed in de gaten te houden.

De grote vraag is natuurlijk of OutKast ook in Europa de nodige festivals zal afgaan. Zo ja, dan is belangrijk wanneer de twee in Europa zullen zijn. Wanneer dit rond juni/juli is, zijn festivals als Rock Werchter, Glastonbury en Roskilde grote kanshebbers. Valt de (eventuele) Europese tour in Augustus, dan zijn Pukkelpop, Lowlands, Sziget en Reading & Leeds in de race voor het rap-duo. Meer nieuws omtrent OutKast zal vast en zeker volgen.