Poule C: Daft Punk vs OutKast vs Martin Garrix vs Kasabian

festival-anthems-poule-c

In de nieuwe rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Velen van jullie hebben de afgelopen weken diverse kanshebbers genomineerd. Om zeker te zijn van een eerlijke wedstrijd, hebben we een draw gehouden. Vandaag vindt de derde speelronde plaats: poule C. De laatste jaren is er op festivals steeds meer plek voor dance en hiphop. Brengt een van deze stijlen het béste festival anthem op de Europese festivals ten gehore, of kies jij toch voor rock? 

We gaan deze week van start met vier festivalacts van kaliber. In de voorrondes wisten ‘Harder Better Faster Stronger’ van Daft Punk, ‘Hey Ya’ van OutKast, ‘In The Name Of Love’ van Martin Garrix en ‘L.S.F.’ van Kasabian zich te plaatsen voor het kampioenschap. Door een loting nemen deze grootheden het tegen elkaar op in poule C.

UPDATE: Zowel Daft Punk als Outkast hebben zich gekwalificeerd voor de knock-out fase!

‘Harder Better Faster Stronger’ van Daft Punk

‘Harder Better Faster Stronger’ is afkomstig van het album Discovery en werd voor het eerst uitgebracht in 2001 als single. Na een wereldwijde Alive-tour in 1997 en 2007 zou Alive 2017 een logisch vervolg zijn. Tot nu toe zijn er echter geen Europese data aangekondigd. Geruchten zijn er echter genoeg. Vorige maand verscheen op YouTube een mysterieuze video met codes in de beschrijving, die volgens een aantal Reddit-detectives de coördinaten van Europese steden zijn. Inmiddels hopen grote groepen fans deze zomer te mogen dansen op de muziek van het Franse duo.

‘Hey Ya’ van OutKast

https://www.youtube.com/watch?v=LPQQ6YAD5-w

‘Hey Ya’, uitgebracht in 2003, won een Grammy in de categorie Best Urban/Alternative Performance. Het album waarop ‘Hey Ya’ verscheen, Speakerboxxx/The Love Below, werd daarnaast ook overladen met awards. De muziek van OutKast maakt deel uit van de Dirty South, een hiphopstijl die dansbaar en up-beat is. ‘Hey Ya’ is hiervan het perfecte voorbeeld. Niemand kan stil blijven staan tijdens het refrein en de vrolijke synthesizer-deuntjes. Inmiddels is het al een aantal jaar stil rondom het Amerikaanse duo. De laatste tour vond plaats in 2014.

‘In The Name Of Love’ van Martin Garrix

https://www.youtube.com/watch?v=nBjKoD7ocuM

Martin Garrix, of gewoon Martijn Garritsen, is op dit moment de meest populaire dj ter wereld volgens DJ Magazine. In 2013 brak hij wereldwijd door met het nummer ‘Animals’. In 2016 verscheen zijn laatste wereldhit, genaamd ‘In The Name Of Love’, die hij opnam met Bebe Rexha. Voor je het weet sta je mee te zingen op Pinkpop, waar de 20-jarige zijn best zal doen iedereen aan het springen te krijgen.

‘L.S.F.’ van Kasabian

‘L.S.F.’, dat staat voor ‘Lost Souls Forever’, werd als single uitgebracht in 2004. In de jaren daarna heeft Kasabian een reputatie opgebouwd als moderne rockers en festivaltijgers. De band zou afgelopen herfst een nieuw album uitbrengen, maar daar moeten de fans nog even op wachten. Wél bevestigde de band een aantal Europese festivaldata. Zo staan ze geboekt als headliner op Sziget en Reading & Leeds.

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Abonneer je nu op deze playlist en blijf op de hoogte van het verloop van deze competitie!

Poule-overzicht

festival anthem poule indeling a-h

festival anthem poule indeling i-p

Benieuwd of jouw nominatie door heeft weten te breken naar de poule-fase? Check hierboven alle deelnemers. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen Red Hot Chili Peppers, Faithless, Foals en The Prodigy. Weet jij al op wie je gaat stemmen?