Stemmen! Outkast of Red Hot Chili Peppers?

beste festival anthem week 4

In de rubriek Beste Festival Anthem zoekt Festileaks samen met jou naar het ultieme festivalnummer. Deze week trappen we de knock-out fase van de competitie af met twee totaal verschillende festivalacts: ‘Hey Ya’ van Outkast en ‘Can’t Stop’ van Red Hot Chili Peppers. Naar wie gaat jouw stem?

Alle poule-wedstrijden zijn gespeeld en de competitie gaat de tweede fase in. In Poule D was ‘Can’t Stop’ van Red Hot Chili Peppers de overduidelijke winnaar en neemt het nu op tegen de nummer twee uit Poule C: ‘Hey Ya’ van Outkast. Kwalificeer nu jouw favoriet voor de 1/8 finales door je stem hieronder uit te brengen. Ben je nog niet zeker van je keuze? Scroll dan wat verder om de twee kandidaten goed tegen elkaar af te wegen!

‘Hey Ya’ van OutKast

https://www.youtube.com/watch?v=LPQQ6YAD5-w

‘Hey Ya’, uitgebracht in 2003, won een Grammy in de categorie Best Urban/Alternative Performance. Het album waarop de track verscheen, Speakerboxxx/The Love Below, werd daarnaast ook overladen met awards. De muziek van OutKast heet ook wel Dirty South, een hiphopstijl die dansbaar en up-beat is. Zoals ‘Hey Ya’ dus, met dat herkenbare refreintje en vrolijke deuntje. Inmiddels is het al een aantal jaar stil rondom het Amerikaanse duo. De laatste tour vond plaats in 2014.

‘Can’t Stop’ van de Red Hot Chili Peppers

In 2002 kwam de band met de plaat By The Way, een album vol hits, die velen kapot hebben gedraaid. Sindsdien zetten de Peppers festivalweides op z’n kop met deze klassieker. Want iedereen weet het bij het horen van het intro: feest! De riff van ‘Can’t Stop’ stond niet voor niets op de veertiende plaats in de lijst ‘The 50 Greatest Riffs Of The Decade’ van hét gitaristen blad Total Guitar.

Best Festival Anthem op Spotify

Jullie hebben massaal gereageerd op onze oproep tot het nomineren van jouw ultieme festival anthem. We hebben alle nummers die zich geplaatst hebben voor de competitie verzameld in de ultieme festival playlist: Festileaks’ Festival Anthems. Wil je op de hoogte blijven van het verloop van deze competitie? Abonneer je dan nu!

Wedstrijdschema

festival anthems week 3

Benieuwd of jouw nominatie heeft weten door te breken naar de knock-outfase? Check hierboven alle deelnemers aan de competitie. Volgende week staan we voor de moeilijke keuze tussen Outkast en Red Hot Chili Peppers. Weet jij al op wie je gaat stemmen?