Nas, Gallows, Trash Talk en meer voor Dour Festival 2014

Dour Festival lightened

Dour heeft wederom een naam van formaat weten vast te leggen. Naast de sowieso al ijzersterke line-up zijn gisteren een aantal pareltjes toegevoegd, middels onderstaand persbericht.

Een jaar na de wervelende doortocht van Jurassic 5, maakt Dour Festival zich klaar een andere legende van de hip-hop-scene te ontvangen. Helden van de East-coast: NAS. De rapper komt langs op de Plaine de la Machine à Feu voor een onuitgegeven concert: hij zal zijn mythische album “Illmatic” spelen, ter ere van de 20e verjaardag van de plaat.

Ook bevestigd: twee authentieke hoekstenen van de Techno- en housescene Made in Detroit: Moodymann en de nieuwe live-show van Theo Parrish. We mogen ook twee grote namen uit de UK Bass-, house- en techno-scene toevoegen aan de affiche. Het genie Icicle en de onklopbare Subb-an live. We mogen ook de jonge Australiër Wave Racer niet vergeten, die net getekend heeft op het label van Flume. Hij zal de weide onderdompelen in good vibes.

Aan de metal & hardcore-zijde zullen de fans weinig rust kennen. De bevestigingen van het epische Britse punkviertal Gallows, het Californische Trash Talk en de Belgische vaandeldragers Channel Zero zouden hier wel eens voor iets kunnen tussenzitten. Samen met hen vervoegen Blood Red Shoes, TRAAMS, Future Islands, MLCD en The Featherde rock-affiche van het festival.

Onvermoeibare ambassadeur van de reggae, Gentleman & The Evolution draagt niets anders dan love, peace & happiness uit. De Portugezen van Buraka Som Sistema zullen ook van de partij zijn met hun unieke stijl die schippert tussen Engelse Kuduro en electro-ghetto-tech. Branko (1/4e van Buraka Som Sistema) zal het festival afsluiten met een dj-set die niemand onberoerd zal laten. De Brusselaars van Opmoc laten jullie proeven van hun sprankelende cocktail van funk, reggae, punk, hip-hop en salsa.

Het duo Dope ADN zal bewijzen dat het rap Made in Belgium allesbehalve ontbreekt aan ambitie, en de weg naar de toekomst openligt. Aan hun zijde, de hyperactieve nachtvogel Surfing Leons, die iedereen uitnodigt op zijn grenzeloze reis door een broeierig universum.

Meer dan 165 namen aangekondigd… en het is nog steeds niet afgelopen! Binnenkort meer…

Dour Festival Logo

Dour Festival 2024

Locatie
België
Dour, België
Datum 17-21 juli 2024
Line-up
The Blessed Madonna
Justice
Kaaris
Tickets Kopen