Grüne Hölle is het nieuwe festival aan de Nürburgring

Daag Rock am Ring, hallo Grüne Hölle. Niet Sonisphere maar Grüne Hölle is het nieuwe festival aan de Nürburgring.

Het festivallandschap is aan het veranderen. In Nederland door nieuwkomers als Best Kep Secret en Down The Rabbit Hole, verder doorgroeiende festivals als Paaspop en India Summer Festival. Pinkpop die vriend en vijand verrast met de sterkste line-up in jaren, maar misschien wel het verhuizende Rock am Ring naast de deur in Mönchengladbach moet gaan dulden. Want ook in Duitsland veranderd het festivallandschap. En hoe! De nieuwe eigenaar van de Nürburgring wijst Rock am Ring de deur. In diezelfde week wordt een nieuw festival aangekondigd: Grüne Hölle!

Het festival is ontstaan uit een samenwerkingsovereenkomst tussen DEAG (Deutsche Entertainment AG), Kilimanjaro Group (Sonisphere) en Nürburgring (eigenaar Capricorn) welke voor 5 jaar is gesloten. DEAG verzorgt onder meer de tours en events van onder andere Iron Maiden, Black Sabbath, The Rolling Stones, en U2. Het bedrijf behoort tot de top van de internationale muziekbusiness. Kilimanjaro Group behoeft met Sonisphere geen toelichting.

Daarmee wordt het nieuwe festival Grüne Hölle ongetwijfeld een concurrent voor Rock am Ring en wordt het Duitse festivallandschap verder verrijkt. De eerste editie zal plaatsvinden in het eerste weekend van juni van 5 t/m 7 juni. Met een sterke line-up zullen er ongetwijfeld een aantal Rock am Ring-gangers kiezen voor het nieuwe festival. De eerste headliners zijn ook al geboekt, maar worden nog niet bekend gemaakt. Ongetwijfeld gaan ze het eerste jaar knallen en we zullen het festival zeker gaan meenemen in onze geruchtenmolen.