Slipknot eerste headliner Rock am Ring 2025

De afsluitende set van Parkway Drive op Rock am Ring 2024 is nog niet eens begonnen, of de eerste act voor Rock am Ring 2025 is al bekend. Slipknot is de eerste headliner op de veertigste editie van Rock am Ring.

Daarmee is óók direct de eerste headliner van zusterfestival Rock im Park, dat volgend jaar haar dertigste verjaardag viert, bekend. Slipknot speelde voor het laatst in 2019 op de Duitse rock- en metalfestivals, in tegenstelling tot andere grote Europese metalfestivals als Graspop en Hellfest waar de band vorig jaar nog hun opwachting maakte. Voor Graspop en Hellfest betekent dit alvast de eerste kanshebber voor een headlinespot in 2025.

Nieuw album

Extra interessant aan de aanstaande tour van Slipknot in 2025 is de kans dat het nieuwe album Look Outside Your Window dan eindelijk wel uit is. Oorspronkelijk stond de release gepland op kerst 2019, later werd dit verschoven naar april 2023. Tot op de dag van vandaag is er echter niets van een nieuw album verschenen, iets dat dit jaar gaat veranderen. Aldus Shawn “Clown” Crahan in gesprek met NME. Driemaal is scheepsrecht, toch?

Tickets voor de veertigste editie van Rock am Ring en dertigste editie van Rock im Park zijn vanaf vandaag om 16:00 uur in de voorverkoop verkrijgbaar. Tot die tijd nog wat leesmateriaal nodig? Dit is hoe je een dag in het voorvak van de main stage op Rock am Ring 2024 beleeft.