U2 in 2015 meer indoor dan outdoor

U2

Het geruchtenseizoen is afgetrapt. U2 wordt als mogelijke headliner voor aankomend festivalseizoen benoemd. Vandaag is echter gebleken dat de band voornamelijk indoor shows doet.

Bono, zanger van de Ierse band, heeft het volgende gezegd: ‘We beginnen volgend jaar met touren. We gaan proberen in dergelijke zalen als The O2 in Londen te spelen. Deze keer worden het meer indoor dan outdoor shows, maar we zien wel waar het ons brengt.’ U2 gaat op basis van deze uitspraak komende zomer niet veel festivals doen. Toch sluiten ze het nog niet uit. Een Nederlandse show in de Amsterdam ArenA of in de Ziggo Dome ligt in elk geval meer voor de hand. Dat het om een wereldtour gaat is wel zeker.

De laatste tour van U2 was tussen 2009 en 2011. In deze tijd hebben ze twee keer de Amsterdam ArenA aangedaan. Ook stonden zij toen op Glastonbury. Twee weken geleden kwam het nieuwe album ‘Songs of Innocence’ uit, dat voor Itunes-gebruikers gratis te downloaden was.