Advertisement

Ex-manager U2: ‘Grote tour in 2015’

U2

Deze week gebeurde iets dat niemand had verwacht: het langverwachte nieuwe U2 album ‘Songs of Innocence’ werd uitgebracht. Voor iTunes-gebruikers is het album zelfs gratis te downloaden (klik). Maar dat is niet alles. Zoals we van U2 gewend zijn, hoort bij een nieuw album een nieuwe wereldtour. Deze lijkt er in 2015 aan te komen.

Ex-manager Paul McGuinness zegt vandaag in een interview op de Ierse radio dat de band uitkijkt naar een ‘opwindend 2015’. Volgens McGuiness kunnen we in de zomer een grote tour verwachten van de band rondom Bono, die zal opleven naar de verwachtingen van een U2-tour: ‘groundbreaking, unique and world-beating‘.

Welke steden de tour aan zal doen is nog niet bekend. Het zou ook nog zomaar eens kunnen dat we de Ierse rockers volgend jaar op Pinkpop tegenkomen. Festivaldirecteur Jan Smeets gaf namelijk eerder deze zomer aan dat MOJO met de band in gesprek is voor een eventueel optreden op Pinkpop. Smeets zei destijds dat U2 in 2015 niet zou touren en de gesprekken voor 2016 waren, maar nu dat eerste niet waar lijkt te zijn, behoort een verschijning van de Dublinners wellicht tot de mogelijkheden.

Wanneer er meer informatie bekend is met betrekking tot de tournee, houden wij je natuurlijk op de hoogte.

Check de commercial rondom U2’s nieuwe album ‘Songs of Innocence’, met daarin de eerste single ‘The Miracle (of Joey Ramone)’, hieronder.