Kans op U2 voor Rock Werchter 2015 nihil

De kans dat de Ierse rockband U2 volgend jaar op het Belgische Rock Werchter zal staan is zeer klein. De band gaf vandaag in een interview met De Morgen namelijk aan dat ze voorlopig op eigen kracht blijven touren en misschien ooit nog eens een festival meepikken.

U2 kwam vorige week in het nieuws toen Rock Werchter bekend maakte dat het festival eerder dan normaal zal plaatsvinden. Dit resulteerde in veel onrust bij studenten, waarvan velen tentamens hebben rond het weekend van Werchter.

Meteen deed de vraag ‘Welke band is groot genoeg om een festival te laten verplaatsen?’ de ronde. Er werd veel gespeculeerd. AC/DC en U2 leken volgens Werchter-fans, en ook volgens De Morgen, de enige bands te zijn die deze verandering teweeg zouden kunnen brengen. Tot aan vandaag.

Op de vraag van Bart Steenhaut van De Morgen of U2 de band na drie jaar weer eens op een festival wil optreden kreeg hij een negatief antwoord. The Edge (gitarist van U2) en ook Adam Clayton (bassist) zeiden het volgende:

“Ik sluit niet uit dat we vroeg of laat nog wel eens op een festival zullen staan, maar voorlopig is het toch vooral de bedoeling om op eigen kracht te blijven touren. Ook in België.”

Wij houden je vanzelfsprekend op de hoogte van alle ontwikkelingen en geruchten rondom Rock Werchter 2015. In de tussentijd kun je meediscussiëren op ons forum.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen