Advertisement

Treinen naar je favoriete festival

Festival Crowd General 2012

De trein. Het blijft vaak de goedkoopste optie om naar je favoriete festival te reizen. Niet voor niets vertrekken er vanuit Nederland ieder jaar meer partytreinen richting het Sziget festival. Zo ook dit jaar weer. Nu het festivalseizoen erop zit maken we weer langzaam de festivalplanning voor het komende jaar op. Velen onder ons plannen dan inderdaad een trip met de trein. Maar wat is je reistijd dan naar de verschillende festivals? Wij zetten een aantal leuke buitenlandse festival voor je op een rijtje. Vertrekpunt voor onze meting is steeds Utrecht CS.

Het Roskilde Festival vindt plaats van 27 juni tot en met 4 juli. Het is een van de grootste festivals van Europa. Vorig jaar stonden er headliners als The Rolling Stones, Arctic Monkeys en Damon Albarn. Het festival programmeert heel breed en dus is er voor elk wat wils. De treinreis duurt 11 uur.

Zoek je het toch wat dichter bij huis, dan is Rock am Ring een ideale optie. Er zijn al flink wat namen bekendgemaakt voor de aanstaande editie. De Rock am Ring 2015 headliners zijn Foo Fighters, Die Toten Hosen en Slipknot. De nieuwe locatie van Rock am Ring is Mendig en is met de trein te bereiken in slechts 4,5 uur.

Ben je een echte fijnproever en op zoek naar een buitenlands festival dat in de lijn ligt met Best Kept Secret? Dan raden we je Primavera Sound festival in Barcelona aan. Arcade Fire, Queens Of The Stone Age, The National, Pixies en Nine Inch Nails waren in 2014 van de partij. Het Primavera Sound festival in Barcelona kun je in zo’n 12 uur met de trein bereiken.

Wil je een keer iets anders dan Lowlands of Pukkelpop? Het FM4 Frequency Festival vindt in dezelfde periode plaats. De programma’s komen daarom voor een gedeelte overeen met elkaar. Het festival heeft zowel een dag- als een nachtprogramma. Salzburg is per trein te bereiken in zo’n 10 uurtjes.

Wanneer je van het hardere gitaarwerk houdt, kun je goed in Oostenrijk terecht; namelijk bij Nova Rock. Black Sabbath, The Prodigy, Iron Maiden, Soundgarden en Avenged Sevenfold waren vorig jaar van de partij. Bij een festival voor het zware werk hoort ook een zware treinreis: 17 uur maar liefst.

We berichten op Festileaks ook regelmatig over het Open’er Festival in Polen. Het valt samen met Rock Werchter en is een uitstekend alternatief. In 2009 en 2010 sleepte het festival de prestigieuze festivalaward ‘Best Major Festival’ van de European Festival Awards in de wacht. Ook de line-up mag er ieder jaar zijn, met vorig jaar onder andere Pearl Jam, Jack White en The Black Keys. De reistijd liegt er niet om, je zult er 18 uur over doen.

De ultieme treinreis, voor de echte die-hards onder ons, is echter de treinreis naar het Exit Festival. Over deze reis ga je maar liefst 24 uur doen.