Rock in Rio strikt Queens Of The Stone Age en A-ha

Woensdag heeft de organisatie van Rock in Rio de vijfde naam van de line-up bekend gemaakt. Queens Of The Stone Age zal op de 30e verjaardag van de Braziliaans editie van het muziekfestival spelen. Na deelname aan Rock In Lissabon vorig jaar, is Rio de Janeiro nu aan de beurt.

Het is het eerste festivaloptreden dat Queens Of The Stone Age bekendmaakt voor 2015. Of de band meer festivals aan zal doen en eventueel een oversteek naar Europa maakt, is nog niet bekend.

Het eerste album van de Amerikaanse band kwam in 1998 uit. Sindsdien heeft Queens Of The Stone Age zes albums opgenomen. In 2013 verscheen het laatste album “… Like Clockwork”, waarop Dave Grohl de drumpartijen weer inspeelde. Voordat het album uitkwam in mei, was er (toevallig ook in Brazilië) tijdens Lollapalooza al een nummer ten gehore gebracht: ‘My God Is The Sun’. De eerste show die QOTSA gaf in Brazilië was op Rock in Rio 2001 en is legendarisch te noemen. Toenmalig bassist Nick Oliveri speelde een groot deel van de set volledig naakt. Na het optreden werd hij gearresteerd wegens aanstootgevend gedrag in het openbaar.

Rock in Rio 2015 line-up

Eerder berichtten we al over de allereerste bevestigingen: Katy Perry en John Legend. Inmiddels is ook bekend dat System Of A Down en A-ha (jawel!) aan de line-up zijn toegevoegd. Laatstgenoemde lijkt verrassend, maar was een soort Gouden Tip – zoals de Pinkpop-organisatie ook hanteert. Via Facebook vroeg de organisatie wie men van de line-up van 1991 terug wilden zien in 2015 en daar rolde A-ha uit. In 1991 gaf A-ha een spectaculair optreden en vestigde een Guinnes Book World record met dit optreden voor 198.000 mensen:

‘Rock In Rio Rio de Janeiro’ wordt op 18, 19, 20, 24, 25, 26 en 27 september 2015 gehouden. Deze tickets zijn op dit moment nog niet verkrijgbaar.