The Vaccines, Palma Violets e.a. naar SOS 4.8 in Spanje

The Vaccines Group Shoot 2011

Het tweedaagse festival SOS 4.8 wordt sinds 2008 jaarlijks gehouden in het Spaanse Murcia. SOS 4.8 wordt gezien als de ‘opener van het festivalseizoen’. Naast muziek biedt het festival ruimte aan allerlei andere soorten van performance art: van beeldende kunst tot aan podia voor filosofen en wetenschappers. Vandaag kondigde SOS 4.8 de eerste lichting namen aan voor de aankomende editie.

The Vaccines, Metronomy, Palma Violets, Glass Animals, Luna, Supersubmarina, Dorian, Los Punsetes, El Ultimo Vecino, Murciano Total en Perro zijn volgend jaar van de partij.

Tijdens voorgaande edities wist SOS 4.8 steeds een keur aan artiesten te boeken die de moeite meer dan waard zijn. Al helemaal in verhouding tot de lage toegangsprijzen. Bekende acts zoals The Prodigy, Pet Shop Boys, Damon Albarn, Phoenix en The Kooks stonden er al op de bühne. Met bijvoorbeeld Gold Panda en Erol Alkan strikte SOS al interessante dance namen. Daarbij wisten – naast lokaal talent – ook internationale beloftes zoals The Strypes en East India Youth de weg naar Murcia al te vinden.

SOS 4.8 2015 vindt plaats op 1 en 2 mei 2015. Het festival biedt plaats aan 30.000 bezoekers. Voor slechts € 39,- heb je twee dagen lang toegang tot het festival. Tickets zijn hier verkrijgbaar.