Iggy Pop, Kiasmos en meer voor All Tomorrow’s Parties 2015

Iggy Pop en Kiasmos zijn de bekendste namen die het IJslandse festival All Tomorrow’s Parties 2015 zojuist aan de line up heeft toegevoegd. Zij voegen zich bij het lijstje namen met onder andere headliners Belle & Sebastian en Godspeed You! Black Emperor.

Daarnaast staan ook de namen van Drive Like Jehu, The Bug, Ought, HAM, Xylouris White, Grimm Grimm en Clipping op het affiche van het festival. Eerder werden al Run The Jewels, Loop, Deafheaven, Iceage, Chelsea Wolfe, The Field, White Hills, Ghostigital, Vision Fortune, Younghusband en Tall Firs bekend gemaakt.

All Tomorrow’s Parties is een in Londen gevestigd bedrijf dat ruim tien jaar ervaring heeft met de promotie van festivals, concerten en albums van diverse artiesten. Het bedrijf richt zich op muziekgenres als post-rock, avant-garde, underground hip hop naast de traditionele rock en probeert dat op intiemere locaties te doen dan de grote festivals en stadionconcerten.

Inmiddels is de organisatie over de gehele wereld aanwezig waaronder ook in Groot Brittannië, Verenigde Staten en Australië. Sinds 2013 vindt het festival ook in IJsland plaats.

Het ATP festival vindt van 2 t/m 4 juli plaats in Keflavik. Kaarten zijn via de website te koop vanaf 115 euro per stuk. Op vorige edities stonden onder andere Nick Cave & The Bad Seeds, Thee Oh Sees, Portishead, Interpol en Slowdive op de podia. Daarmee deelde het festival de vorige twee jaren enkele acts met het Nederlandse Best Kept Secret.

ATP-2015