Pet Shop Boys naar Flow en Way Out West

De heren van de Pet Shop Boys staan dit jaar op het Finse Flow Festival en het Zweedse Way Out West. Dit is vanochtend bevestigd door de organisaties van beide festivals.

Het Britse duo is tot nu toe voor 6 Europese festivals bevestigd. Afgelopen zomer kwamen Neil Tennant en Chris Lowe voor het eerst in 3 jaar weer voor een optreden naar Nederland. In 2009 stonden ze voor het laatst in de Heineken Music Hall en in 2011 waren ze het voorprogramma van Take That, een optreden dat door critici erg slecht ontvangen werd. What had they done to deserve this? Dat hadden ze gelukkig zelf wel door, want hun optreden in een uitverkocht TivoliVredenburg vorig jaar werd juist overspoeld met lovende recensies.

Twee keer zoveel Flow

Eerder werd al bekend gemaakt dat Pet Shop Boys op de eerste Sloveense editie van Flow staan. Flow Festival zal dit jaar twee keer plaatsvinden. Eind juni in Ljubljana, Slovenië en eind augustus zoals gewend in Helsinki, Finland. De organisaties van beide festivals werken naar eigen zeggen nauw samen, hoewel er in de line-ups van de festivals verder nog weinig overeenkomstigheden te vinden zijn.

Way Out West vindt dit jaar plaats van 13 t/m 15 augustus, Flow Festival Helsinki van 14 t/m 16 augustus. Een uitgelezen kans om door te reizen naar de vallei van Biddinghuizen?