Advertisement

Pet Shop Boys op 26 juni 2024 naar AFAS Live

Photo: Phil Fisk

In juni 2024 komt Pet Shop Boys naar Amsterdam. De kans dat we de band op Nederlandse festivals in de zomer gaan zien, is daarmee een stuk kleiner geworden.

Neil Tennant en Chris Lowe, beter bekend als Pet Shop Boys, brengen in 2024 hun aanstekelijke hits opnieuw naar Nederland. Het optreden is onderdeel van de ‘Dreamworld: The Greatest Hits Live’ tour. Daar zijn ze al even mee bezig, deze concertenreeks werd in 2019 aangekondigd. Die optredens zijn om welbekende redenen verplaatst.

Vorig jaar waren de heren reeds te zien in Nederland, tevens in het kader van hun grootste dansplaten. Dat optreden vond ook plaats in de AFAS Live te Amsterdam. Volgend jaar doet Pet Shop Boys dit concert dus nog één keer dunnetjes over. De locatie, tour en band blijven hetzelfde als in 2022. De prijs is echter wel veranderd. Het vorige concert kostte €66,08. In 2024 betaal je €71,68. De kaartverkoop begint aanstaande vrijdag, 24 november om 10 uur.

Hitmachines

Tennant en Lowe gaan al even mee, maar ze hebben genoeg tijdsloze hits op hun naam staan. Terwijl Lowe ietwat bescheiden achter het elektronische scherm staat om de muziek te produceren, neemt Tennant ons met zijn unieke stemgeluid mee naar de dansvloer. Nummers als ‘Suburbia’ laten het publiek verlangen naar een nostalgisch feest.

En zo catchy als de hits, zo lang zijn de titels van Pet Shop Boys nummers. ‘Where the Streets Have No Name (I Can’t Take My Eyes Off You)’, ‘Opportunities (Let’s Make Lots of Money)’, ‘Single-Bilingual / Se a vida é (That’s the Way Life Is)’. Een hele mond vol – maar wel meteen to the point en onmogelijk om niet mee te zingen. Natuurlijk gaan klassiekers als ‘It’s A Sin’, ‘Go West’ en ‘West End Girls’ ook in de AFAS Live niet kunnen ontbreken op de setlist.

Afvallers Nederlands festivalseizoen 2024

Naast Amsterdam zal Pet Shop Boys in 2024 meer steden aandoen. De Britten maken al bekend dat in juni vijf nieuwe shows op de planning staan voor het Verenigd Koninkrijk. Mannheim en Hannover zijn nog aan de beurt na de Nederlandse hoofdstad. In juli reizen de mannen nog af naar Warschau en Berlijn.

Dat betekent ook dat de kans erg klein is voor een festivaloptreden in Nederland, België behoort nog altijd wel tot de mogelijkheden. De Britse data vallen tegelijkertijd met Best Kept Secret 2024. Op de zaterdag van zowel Down The Rabbit Hole 2024 als Rock Werchter 2024 treedt de band al in Duitsland op. De donderdag van Rock Werchter biedt nog wel een klein gaatje in de agenda. Verder staan er in augustus nog geen tourdata in de agenda, en behoort Pukkelpop 2024 dus tot de mogelijkheden. De tour duurt immers toch al een tijdje.

Ook werd eerder bekendgemaakt dat Pet Shop Boys niet geheel is uitgesloten van festivals in 2024. De synthesizers mogen het Isle of Wight Festival 2024 in Groot-Brittannië headlinen. Zo houden ze alvast vast aan hun eigen mantra: ‘go west’.