Pukkelpop en PITCH annuleren optreden Ten Walls

826

PITCH heeft het optreden van Ten Walls geannuleerd na anti-homo-uitspraken van de DJ uit Litouwen. De organisatie doet dit nadat het door het publiek op de uitspraken was gewezen. In navolging van PITCH cancelen ook andere festivals waaronder Pukkelpop het optreden van Ten Walls

PITCH maakt in een verklaring op Facebook duidelijk ‘dat het festival een festival voor iedereen is’. Het festival laat weten dat de uitspraken van Ten Walls te ver van de overtuigingen van het festival liggen. Ten Walls sprak onder andere over ‘een ander ras’ in zijn, ondertussen verwijderde, bericht op Facebook.

PITCH liet rond half 1 vanmiddag weten dat het festival kennis had genomen van de uitspraken van Ten Walls. Het festival wilde echter eerst het volledige verhaal horen en zou later beslissen over het eventueel cancelen van het optreden. Een klein uur later kwam PITCH naar buiten met het besluit om de show van Ten Walls te annuleren. PITCH gaat op zoek naar een vervanger voor het gecancelde optreden.

UPDATE: Ook Mysteryland cancelt optreden Ten Walls

In navolging van PITCH annuleert ook Mysteryland het optreden van Ten Walls. In een kort statement op de site laat de organisatie weten dat de anti-gay uitspraken van de DJ niet passen bij het festival.

Op Mysteryland vieren we de liefde, wordt diversiteit gestimuleerd en heeft iedereen de vrijheid om te zijn wie hij of zij wil zijn.

De anti-gay uitlatingen van Ten Walls passen daar totaal niet bij. Daarom is zijn gig op Mysteryland 2015 gecanceld.

Let love rule.

 

X

Mysteryland

Naast Mysteryland en PITCH zijn er meer festivals die het optreden van Ten Walls cancelen. Ook het Spaanse Sonar en het Engelse Creamfields cancelen het optreden dat Ten Walls zou geven.

Reactie Ten Walls

De DJ is zelf ook met een reactie gekomen op de gebeurtenissen rond zijn uitspraken en geannuleerde optredens. Hij geeft aan zelf al zijn shows te cancellen. Onder deze shows zou ook Pukkelpop vallen. Het Vlaamse festival is echter nog niet met een reactie op de gebeurtenissen gekomen. Ook wil Ten Walls zijn excuses aanbieden aan iedereen zie hij heeft teleurgesteld en in het speciaal aan vrienden in de homo-gemeenschap en zijn fans.

UPDATE 2: Ook Pukkelpop cancelt optreden Ten Walls

Pukkelpop heeft zojuist laten weten het optreden van Ten Walls op vrijdag 21 augustus te annuleren. Dit naar aanleiding van de controversiële uitspraken van de DJ. Pukkelpop, het agentschap van Ten Walls en zijn management hebben dit samen besloten.

PITCH 2015

Het Amsterdamse PITCH Festival vindt dit jaar plaats op vrijdag 3 en zaterdag 4 juli op Cultuurpark Westergasfabriek. Afgelopen week maakte het festival het blokkenschema voor komende editie bekend. De kaartverkoop voor de alweer vijfde editie van het festival is reeds van start gegaan. Dagkaarten zijn te koop voor €45,- en passepartouts zijn aan te schaffen voor €80,-. Check de website voor meer informatie.

 

Stijn van Orsouw
Stervende, door de festivalloze zomer. Is het al 2021?