Advertisement

Black Sabbath is tweede headliner Download 2016

Black Sabbath is bevestigd als tweede headliner van Download Festival 2016. Gisteren werd bekend dat Iron Maiden op zondag zal headlinen en de headliner voor de vrijdag volgt morgen. Download 2016  vindt gelijktijdig plaats met Pinkpop, namelijk op 10, 11 en 12 juni.

Met Black Sabbath en Iron Maiden zijn nu twee van de drie headliners voor komende editie bekend gemaakt. In tegenstelling tot de eerste twee headliners wordt de derde headliner morgenochtend bekend gemaakt. Volgens festivalboeker Andy Copping weten we om 9 uur(Nederlandse tijd) wie de headliner voor de vrijdag zal zijn. Dit omdat het Engelse tijdschrift Kerrang! dan uit zal komen. Zij hebben een interview met alle headliners van Download 2016.

Dit jaar is er voor het eerst ook een Franse editie van het Engelse festival. De Franse editie van Download zal ook plaats vinden op 10, 11 en 12 juni. Wie bij het debuut van Download in Frankrijk wil zijn, zal naar Hippodrome de Longchamp, een paardensportterrein, moeten afreizen. Dit terrein werd eerder al door U2 gebruikt als locatie voor hun concert.

Download 2016

Het Download Festival is een driedaags festival dat op 10, 11 en 12 juni 2016 wordt georganiseerd in Donington Park, Engeland. De early bird tickets zijn al enige tijd uitverkocht. Op vrijdag 23 oktober wordt vanaf 10 uur ’s ochtends (Nederlandse tijd) de rest van de entreebewijzen verkocht. Informatie over de Franse editie volgt deze week.

Iron Maiden gaat de Engelse variant van het festival afsluiten op zondag 12 juni, de Franse editie wordt door de band geopend op vrijdag 10 juni. Vorig jaar voerden Muse, Slipknot en KISS de bovenste regionen van het affiche aan

Download Festival Logo

Download Festival 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Leicestershire, Verenigd Koninkrijk
Datum 14-16 juni 2024
Tickets Kopen