Download festival breidt uit naar Frankrijk

Download Festival crowd

Het Engelse hardrock festival Download zal dit jaar voor het eerst een editie in Frankrijk organiseren. Op de site van LiveNation en Facebook is aangekondigd dat het gloednieuwe festival op 10 t/m 12 juni in Parijs gehouden wordt.

Download festival vond voor het eerst plaats in 2003, op het racecircuit Donington Park in Engeland. Het begon als 2-daags festival maar breidde zich na 2 jaar al uit tot een 3-daags evenement vol rock- en metalmuziek. Vorig jaar deden onder meer Muse, Kiss en Slipknot het festival aan. Van de line-up van 2016 is nog niks bekend. De Engelse en Franse editie zullen in hetzelfde weekend als Pinkpop plaatsvinden.

Download Paris 2016

Het festival zal gehouden worden in het Hippodrome de Longchamp, een paardensportterrein nabij het centrum van Parijs. Van de prijs van de tickets is nog niets bekend. Ook is er vanuit de organisatie van de Engelse editie nog niet gereageerd op de aankondigingen. Geruchten zijn er wel al: Franse radiopresentator en betrouwbare leaker Zégut zegt dat Rammstein en Iron Maiden als headliners op de eerste editie zullen staan. Dat in ieder geval Rammstein geboekt zou kunnen zijn komt niet als een verassing: Gisteren werd er op fansite Rammstein World aangekondigd dat de Duitse metalband aankomende zomer weer op tour zal gaan.