Nieuw album en live shows Gorillaz in 2016

damon albarn

Wordt 2016 het jaar van de terugkerende samenwerkingen? Na Last Shadow Puppets lijkt nu ook Gorillaz, het samenwerkingsproject van Blur-zanger Damon Albarn en Jamie Hewlett, in 2016 met nieuw werk te komen.                          

Dat laat Hewlett weten in een gesprek met het Britse magazine DIY: “Ik ben er momenteel mee bezig en het gaat heel goed. Ik ben erg enthousiast”. Momenteel is hij naast muziek ook bezig met zijn eigen kunsttentoonstelling. In 2014 sloot Damon Albarn een vijfde album voor het virtuele project al zeker niet uit. Aan NME laat Hewlett weten dat er zeker live shows in de planning zitten. Of hier festivals onder worden verstaan is nog een raadsel.

Gorillaz

De band werd in 1998 opgericht door Albarn en Hewlett en bracht 5 albums uit met als meest recente The Fall uit 2011. De liveperformance van Gorillaz is een geval apart. Veel visuals en kleuren zijn niet onbelangrijk in de optredens van Albarn en Hewlett. In april 2012 gingen de twee door meningsverschillen uit elkaar, maar dat duurde niet lang, want vlak na deze mededeling werd alweer duidelijk dat de geschillen waren opgelost en een nieuw album niet onwaarschijnlijk was. Nu lijkt een vijfde plaat dus concreet.