The National headliner Tinderbox 2016

De organisatie van Tinderbox 2016 heeft vandaag de tweede headliner van het festival bekendgemaakt: The National. De eerste headliner werd eerder deze maand al bekendgemaakt: ook Rammstein zal een festivaldag afsluiten.

Zoals hierboven al beschreven, worden beide bands als headliner aangekondigd door de organisatie. Echter leert de website van Tinderbox ons dat beide artiesten op de donderdag staan gepland. Logischerwijs staan beide bands dus op een ander podium ingedeeld en zal Rammstein de echte dagafsluiter zijn.

The National op Down The Rabbit Hole?

In het weekend van Tinderbox 2016 vindt in Nederland de derde editie van Down The Rabbit Hole plaats. Wellicht dat The National het festival kan afsluiten komend jaar? Ze zouden in ieder geval niet misstaan in het rijtje met festivalafsluiters Foals (2013) en The War On Drugs (2014).

The National uit New York heeft een enorme aanhang in Denemarken en het laatste bezoek aan het land dateert alweer uit 2013. Hoewel zanger Matt Berninger momenteel druk is met zijn ‘side project’ EL VY, is The National ook druk bezig met de opname van alweer het zevende studioalbum. Onlangs heeft de band bij twee verschillende optredens een nieuw nummer ten gehore gebracht, de ene avond bestempeld als “Roman Candle” en op de volgende “Checkin Out”. 

Tinderbox 2016

Tinderbox vindt plaats in Odense, Denemarken op 23 tot en met 25 juni. Passe-partouts kosten je omgerekend zo’n 200 euro, voor een dagkaart betaal je ongeveer 120 euro. Het Deense festival wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Vorig jaar waren Robbie Williams, Faithless en The Prodigy de headliners.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Stromae
Fred Again..
Paolo Nutini
Tickets Verkoop start 03 Dec 11:00.