Mumford & Sons tweede headliner British Summer Time 2016

682
mumford and sons

Twee weken geleden werd Take That aangekondigd als eerste headliner van British Summer Time 2016 en nu heeft de organisatie ook de tweede headliner bekend gemaakt. Mumford & Sons zullen, een week na Rock Werchter, op vrijdag 8 juli het podium in Hyde Park beklimmen. 

De headliners nemen altijd enkele andere bands als support mee. Voor Take That is daar nog niks van bekend, maar Alabama Shakes en Wolf Alice zullen de menigte opwarmen voor Mumford & Sons.

Mumford & Sons 

Mumford & Sons reist momenteel de wereld af met derde album Wilder Mind op zak. Na het Verenigd Koninkrijk speelt het vijftal (want er is inmiddels een drummer toegevoegd aan de band) nog in Zuid-Afrika en Amerika om vervolgens weer in Europa te belanden. Ook de Ziggo Dome wordt tijdens die tour aangedaan. Afgelopen festivalseizoen stond de band onder andere op Rock Werchter.

Op Wilder Mind heeft de band afscheid genomen van de karakteristieke banjo en zijn de heren op de elektronische tour gegaan. Dat betekent echter niet dat de band de oude liedjes ook niet meer speelt. Dus komt de banjo ook in Londen weer gewoon in het plaatje voor.

British Summer Time 2016

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

British Summer Time begon in 2013, maar kent nu al een behoorlijke status. Het festival laat ieder jaar een aantal exclusieve headliners het legendarische Hyde Park in Londen bespelen. Zo stonden onder andere The Rolling Stones, Taylor Swift, Blur, The Who, Lionel Richie, Black Sabbath en Arcade Fire op het evenement. De kaartverkoop voor Mumford & Sons op British Summer Time 2016 start op vrijdag 27 november. Voor meer informatie kijk je hier.

Ik probeer zoveel mogelijk van de wereld te zien. Ik leef op muziek en Bruce Springsteen is mijn held, Lionel Richie mijn guilty pleasure. Later als ik groot ben, word ik journalist. (Stiekem groot fan van Roda JC, maar weet niet of ik dat openbaar moet maken)