Red Hot Chili Peppers, Nightwish en meer naar Greenfield 2016

Het Zwitserse festival Greenfield voegt vandaag 13 nieuwe namen toe aan de affiche. Onder andere Red Hot Chili Peppers en Nightwish zullen het rockfestival aandoen.

Naast Red Hot Chili Peppers en Nightwish zullen ook Billy Talent, Killswitch Engage, Paradise Lost, Eskimo Callboy, The Amity Affliction, Architects, Mono Inc., The Beauty of Gemina, Feuerschwanz, Lacrimas Profundere en New Years Day present zijn. Eerder maakte de organisatie al de komst van onder andere Volbeat, Dropkick Murphys en Bring Me the Horizon bekend.

Red Hot Chili Peppers

Het ziet er steeds meer naar uit dat de Red Hot Chili Peppers een uitgebreide festivalzomer tegemoet gaan. Naast Greenfield zijn de heren ook al bevestigd voor festivals als Rock Werchter, Pinkpop en Rock am Ring. Het laatste studioalbum van de band dateert alweer uit 2011. De band zit momenteel in de studio voor de opnames van hun elfde langspeler. De plaat zal geproduceerd worden door niemand minder dan Danger Mouse.

Greenfield 2016

Het Greenfield festival zal dit jaar plaatsvinden van 8 t/m 11 juni 2016 in het Zwitserse Interlaken. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Vorig jaar stonden onder andere Slipknot, Motörhead en In Flames op het festival. Ook komend jaar zal Greenfield weer in hetzelfde weekend als Pinkpop plaatsvinden. Hierdoor is het goed mogelijk dat deze festivals enkele namen zullen delen.