‘Guns N’ Roses doet 25 reünie-optredens in 2016′

1462

Wederom laaien de geruchten rondom een mogelijke Guns N’ Roses reünie-tournee op. AlternativeNation zit er dik op en meldt dat op het forum MyGNR iemand heeft gemeld dat het om minimaal 25 concerten zou gaan: 

[blockquote]“I have a few friends at Live Nation, AEG & Ticketmaster. I know from the conversations I’ve had, this is definitely happening. As absurd as it sounds, the biggest hold up right now is whether they are doing Coachella or not. If they do Coachella, and as of now they are, they can’t announce the tour until January. LN/Ticketmaster, does not want GNR to do Coachella, so they can announce earlier. but GNR does.

As of now there is 25 dates.”[/blockquote]

Als het gerucht klopt, moeten we dus wachten tot het Amerikaanse Coachella de groep aankondigt voordat de rest van de tour bekend wordt gemaakt. Hun eerste aankondiging staat gepland voor 5 januari 2016.

Coachella 2016 vindt plaats op 15 t/m 17 april en 22 t/m 24 april. Het festival staat bekend voor het vastleggen van grootse reünie-optredens zoals Jane’s Addiction in 2001 en Rage Against The Machine in 2007.

De geruchten op een rij

Er is de afgelopen maanden veel te doen geweest over een eventuele reünie van het klassieke Guns N’ Roses. Eerder namen we alles al even door, met dank aan NME, Gigwise, AlternativeNation en gebruikers van het Festileaks Forum:

  • Er is een lading nieuwe merchandise aan de officiële webshop toegevoegd, met daarop het bekende oude logo en de gezichten van Axl Rose, Slash, Duff McKagan, Izzy Stradlin en Steven Adler; oftewel alle oorspronkelijke bandleden. Het gebruik van het klassieke Guns N’ Roses logo is opmerkelijk, want sinds 2006 is veel commotie geweest tussen Slash en Axl Rose over copyright-zaken.
  • Het lijkt er sowieso op dat Slash en Axl Rose het wel weer kunnen vinden. Nog niet lang geleden zei de legendarische gitarist: ”We hebben al lang niet meer gesproken, maar een hoop spanning die er was is inmiddels verdwenen. Al die problemen van vroeger hebben we niet meer.”
  • Volgens het Portugese Blitz zijn de ‘top promoters’ van Portugal in onderhandeling geweest om de reünieshows te krijgen; per show mocht ongeveer 1,5 miljoen dollar worden neergeteld. Eerder ging het gerucht dat er voor 100 miljoen dollar een wereldwijde reünietour gepland zou worden. Coachella, Glastonbury en Reading+Leeds staan hoog in het geruchtenlijstje. Deze week komen laatstgenoemde twee festivals met de eerste bevestigingen, dus dat is iets om goed in de gaten te houden.
  • De geruchten kwamen naar een nieuw level toen Nikki Sixx van Mötley Crue de reünie van de rocklegendes bevestigde. Sixx speelt met voormalig GnR-gitarist DJ Ashba in Sixx:A.M en heeft daarmee een goede bron binnen de familie. Of Guns N’ Roses een reünietour doet? ‘Ja, dat doen ze. Dat weet iedereen.’
Debbie Spaan
Als Content Manager verantwoordelijk voor o.a strategie en performance. Beschouwt Paradiso als haar huiskamer en festivals als haar zomervakantie. Al vele festivals bezocht, maar Lowlands (16x) en DTRH (6x) blijven favoriet.