Eerder dan verwacht, maar de eerste headliner van Pukkelpop 2016 is bekend. Rihanna mag aankomende zomer het podium bestormen en doet dat samen met special-guest Big Sean.

Rihanna en Big Sean staan op de donderdag van Pukkelpop ingepland. Haar optreden op Werchter Boutique gaat niet door. Het festival wordt niet gehouden in verband met de benodigde politie-inzet voor de nationale feestdag die tegelijk met Werchter Boutique valt. Rihanna slaat België met haar Anti World Tour gelukkig niet over en haalt het concert in op Pukkelpop 2016. ‘Ik heb al een ticket gescoord voor Werchter Boutique. En nu?’ Dat kun je hier vinden.

Er gingen de afgelopen maand al enkele geruchten rond over Pukkelpop 2016. Zo verscheen er een poster met de mogelijk line-up met de mogelijke line-up van het Belgische festival. Die lijkt nu met honderd procent zekerheid nep te zijn, want niet Green Day, The Killers of Skunk Anasie, maar popzangeres Rihanna is de eerste headliner van het festival. Fans van Pukkelpop mogen meer nieuwe namen verwachten in de loop van Maart. Dat laat het festival weten in het persbericht.

Zelfbevestiging Clap! Clap!

Op de facebook-pagina van Clap! Clap! is te zien dat Pukkelpop 2016 toegevoegd is aan het tourschema. De Italiaanse DJ zal volgens die planning op vrijdag 19 augustus de tent afbreken in Hasselt.

Pukkelpop 2016

Pukkelpop 2016 staat genoteerd als de 31ste editie van het Belgische festival en vindt plaats van 17 t/m 20 augustus. Over de kaartverkoop is vooralsnog niks bekend. Het vier dagen durende evenement (incl. pre-party) is in zijn ruim 30 jaar uitgegroeid tot één van de grootste alternatieve open-air festivals van Europa. Het festival vernieuwt ieder jaar met uitbreiding van podia, het (rand)programma, het voedselaanbod enzovoort. Momenteel telt het festival negen podia, waaronder de dance-gerichte Boiler Room, Castello en Dance Hall die in 2015 het meest in de smaak vielen bij het publiek. Meer weten over de vorige editie? Ons verslag lees je hier!

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.