Festivalrapport: Pukkelpop wordt legendarisch dertig

Helaas, Pukkelpop is alweer afgelopen. Afgelopen weekend wisten opnieuw duizenden festivalgangers hun weg naar Kiewit te vinden. Ook Festileaks was er bij en vroeg wederom honderd Pukkelpop-bezoekers naar hun mening. Dit is het rapport van Pukkelpop 2015.

Programma: 8

Paolo Nutini VierkantDiversiteit staat centraal in de programmering op Pukkelpop. Van Lianne La Havas tot Limp Bizkit en van Rebel Sound tot Paolo Nutini, voor iedereen stond er wel iets moois op het programma. Er was echter een manco in de programmering. Veel bezoekers vonden het gebrek aan headliners erg jammer. Bastille en in iets mindere mate Alt-J worden ondanks overtuigende shows nog niet als headliners gezien.

Sfeer: 9

pkp-sfeerOver de sfeer op Pukkelpop zijn we enkel positief. Het publiek maakt er bij ieder optreden een mooi feest van en laat waardering merken aan de artiesten. Wat Pukkelpop ook kan, is muisstil toekijken als er een rustiger nummer gespeeld wordt (beat that, Werchter). Dat niet alleen het publiek het naar zijn zin had, bleek toen Seasick Steve over het terrein struinde om sfeer te proeven en naar toffe optredens te kijken.

Aankleding: 8,5

pkp-aankledingDat Pukkelpop dit jaar veel aandacht heeft besteed aan de aankleding van het festival kon je al zien vanaf de weg langs het festival. De vele vlaggen die over het hele festival terrein staan zien er prachtig uit en ook plekken als Food Wood en Baraque Futur zijn prachtig aangekleed. Overdag zien de nieuwe witte tenten er een beetje saai uit, maar ‘s avonds wordt dat gelukkig gecompenseerd met mooie beelden van de concerten die op de tent te zien zijn. Daarnaast ziet het interieur van de tenten er erg leuk uit. Vooral de aankleding van Castello, Boiler Room en Dance Hall steekt boven de andere tenten uit.

Eten & Drinken: 7,5

pkp-etenendrinkenHet eten en drinken is dit jaar beter dan ooit. Hoewel het eten van de vele kraampjes langs de podia prima is, blijkt Food Wood een ware toevoeging. De lange rijen die er staan zeggen eigenlijk genoeg: in Food Wood kun je heerlijk eten. Daar is echter ook meteen een nadeel van dat lekkere eten. Wil je iets lekkers eten bij een van de foodtrucks, dan moet je lang wachten. Tijdens de pre-party op woensdag waren er ook lange rijen voor de reguliere etenskraampjes, maar die verdwenen op donderdag en hebben we niet meer terug gezien.

Bereikbaarheid: 7

pkp-bereikbaarheidDe bereikbaarheid van Pukkelpop is prima geregeld. Bij aankomst stond de gebruikelijke file op de Kempische Weg er weer. Verkoos je de trein boven de auto, dan kon je gebruik maken van de pendelbussen. Deze reden het gehele festival af en aan naar het station en waren uitstekend geregeld. Zeker een voldoende voor de bereikbaarheid!

Camping: 8

pkp-campingOp Pukkelpop zijn dit jaar twee campings. Camping A ligt recht tegenover het terrein en is dan ook het drukst van beide campings. Allevoorzieningen waren ruim voldoende aanwezig op beide campings. Het enige minpuntje was de kleine hoeveelheid wasbakken. Hier was het regelmatig erg druk en moest je wachten voor je bij het water kan. Voor de kampeerders op camping B is er een pendelbusnaar het festivalterrein. Deze kan af en toe druk zijn, maar in het algemeen is dit goed te doen. Kamperen is een plezier op Pukkelpop!

Sanitair: 8

pkp-sanitairOver het sanitair op Pukkelpop hebben we niets te klagen. Er zijn meer dan voldoende toiletten verspreid over het festivalterrein waardoor je nooit echt lang hoeft te wachten. Er zijn zelfs doorspoeltoiletten aanwezig voor degene die het even gehad heeft met de gebruikelijke dixi’s.

Mobiel netwerk: 6

pkp-mobielbereikOver het mobiele netwerk op Pukkelpop horen we wisselende verhalen. Sommige mensen hebben vaak geen bereik en ook de WiFi op het terrein is erg traag. Daarentegen zijn er ook mensen die nauwelijks problemen ondervinden met het delen van verhalen en foto’s. Een krappe voldoende voor het mobiele bereik.

Festivalrapporten

Deze zomer doet Festileaks weer verslag van de grootste festivals van Europa. Dat doen we in de vorm van festivalrapporten. Op basis van acht vaste categorieën geven we alle festivals een cijfer, zodat we aan het eind van het jaar kunnen concluderen: welk festival is op welk vlak het beste? Check hieronder de voorgaande festivalrapporten.

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2024

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 15-18 augustus 2024
Tickets Kopen