Advertisement

30 maart 2013: Paaspop organiseert officieel NK stagediven

Stagediven en crowdsurfen is al een tijdje niet meer toegestaan. Het is vandaag precies drie jaar geleden dat Paaspop het NK stagediven organiseerde, zodat iedereen die de kunst van het stagediven beheerst nog één keer kon schitteren.

Eddie Vedder sprong op Pinkpop ooit van meters hoogte in het publiek, ook Bruce Springsteen laat zich regelmatig gretig in het publiek vallen. Zo’n levend vangnet van mensen is niet altijd betrouwbaar en dus mag het eigenlijk niet meer. Dynamo Eindhoven en Paaspop vonden dat iedereen zich even rockster mocht voelen en daarom werd in de Restolounge een groot luchtkussen neergelegd. Iedereen kon onder muzikale begeleiding van No Matching Socks een sprongetje in het diepe wagen; het Nederlands Kampioenschap Stagediven was geboren.

Een voor een springen de Paaspoppers van het podium. De één creatiever dan de ander, maar iedereen wordt met luid gejuich ontvangen. De jury, bestaande uit de organisatie, Eefke Beelhouwers en het publiek, bepaalt de winnaar. Uiteindelijk weet Fieke het publiek en de jury het meest te overtuigen. De decibelmeter, waarmee de stemming van het publiek wordt gemeten, slaat rood uit en daarmee kroont ze zich tot Nederlandse kampioene stagediven.

Dit weekend vond Paaspop 2016 plaats en Festileaks was weer van de partij. Dit keer geen NK Stagediven, maar wel heel veel ander moois. Check hier ons festivalrapport!