Zwieren en zwaaien met ‘Strange Entity’ van Oscar and the Wolf

strange entity

In de rubriek ‘Set Closers’ zoekt Festileaks samen met jou naar het allerbeste liedje om een festivalset mee af te sluiten. Deze week de lieveling van velen op festivals: Oscar and the Wolf. Max Colombie betovert het festivalpubliek met zijn blik en zwierige bewegingen en weet de set met een feestje af te sluiten met de hit ‘Strange Entity’.

[mks_col][mks_two_thirds]Met hoeveel munten waardeer jij ‘Strange Entity’ als set closer? Stem hier rechts. Het nummer met de meeste stemmen wint.[/mks_two_thirds]

[mks_one_third]

[yasr_visitor_votes size=”large”]

[/mks_one_third]

[/mks_col]

[mks_col]
[mks_two_thirds]

[mks_dropcap style=”letter” size=”52″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#ef4644″]M[/mks_dropcap]et zijn blik vangt hij bijna ieders oog. Je danst niet alleen, je danst met Max. Of nee, je zwiert met Max. Oscar and the Wolf weet als geen ander een broeierige zwoele sfeer te creëren in de festivaltent. Hoewel de grootste hit ‘Strange Entity’ al vroeg in de set gespeeld is, wordt deze als afsluiter nogmaals ingezet. De gedachte dat we afscheid moeten nemen van Max, proberen we nog even weg te stoppen… “Oh I miss you, I wanna hold you. So come back, come back.”

‘Strange Entity’ is afkomstig van het debuutalbum Entity (2014). Aan het album gingen diverse EP’s en singles vooraf. Entity markeert een duidelijke verandering in sound voor Max Colombie (de man achter artiestennaam Oscar and the Wolf) en dat heeft hem geen windeieren gelegd. Bij onze zuiderburen is hij helemaal niet meer weg te denken uit de hitlijsten, waar hij optrad voor een vol Sportpaleis. ‘Strange Entity’ werd goud in Nederland en kreeg een heuse remix van Falco Benz. Oscar and the Wolf scoorde een hele goede tiende plek in Festileaks’ top 100 festivalacts van 2015 en mag zich dus meten met grootheden als Kasabian (9), The Chemical Brothers (8) en Paolo Nutini (7). Het kan niet anders dan dat Colombie een mooie muzikale toekomst tegemoet gaat.

[/mks_two_thirds]

[mks_one_third]

oatw

‘Strange Entity’ is helemaal rondom het thema liefdesverdriet gevormd, zegt Colombie in een interview met 3voor12. ‘Liefdesverdriet had me gebroken, en dan wil je kapot. Alles beweegt in slowmotion, alles is wazig, een beat op dat trage tempo voelt dan natuurlijk(…) Zeker als je een onbereikbare verliefdheid koestert, dan wil je jezelf vernietigen op de dansvloer. Het is als een ventilator waar je je vinger door wilt steken, als die afgrond waar je voor staat en je even nerveus wordt van de gedachte dat je kunt springen. Je wilt gewoon iets ergers zoeken dan de pijn die je voelt op dat moment. Zo is het, denk ik.’

[/mks_one_third]

[/mks_col]

We zoeken de beste set closer aller tijden. Het nummer met de meeste stemmen wint. Zeg het maar: ‘Strange Entity’, ultieme winnaar of overrated niemendalletje? Je kunt hierboven je stemmen uitdelen, aan de hand van festivalmuntjes!