Best Kept Secret haalt verkooprecord en is er opnieuw bij in 2017

Best Kept Secret heeft een recordaantal tickets verkocht. Het festival gaat in 2016 voor het eerst 25.000 bezoekers trekken, dan is het evenement volledig uitverkocht. Dat maakt festivaldirecteur Robert Swarts bekend aan Festileaks. 

De vlag kan uit op het kantoor van Friendly Fire. Voor het eerst in het bestaan van het Best Kept Secret festival trekt het evenement de gedroomde 25.000 bezoekers. “We hebben bereikt waar we naartoe wilden groeien,” zegt Robert Swarts. “Sinds vorige week hebben we meer tickets verkocht dan in de afgelopen jaren.” Het bereiken van 25.000 bezoekers betekent ook dat het festival volledig gaat uitverkopen.

Een van de redenen dat het festival in trek is, komt door het boeken van de Editors. De festivalbaas beaamt dat de act een breder publiek aanspreekt: “We kunnen het zien aan de ticketverkoop, de dag van de Editors wordt de drukste dag dit jaar.” Het binnenhalen van de headliner heeft even geduurd, het festival was al sinds 2013 met Editors bezig. Dat heeft de organisatie geen windeieren gelegd, de verwachting is dat alle zaterdagtickets binnen enkele weken op zijn.

Grens bereikt

Wie vreest dat de relatieve kleinschaligheid van het festival in gevaar komt hoeft niet te vrezen. “Het festival hoeft niet groter te worden, het kan met 25.000 bezoekers heel sterk zijn. Die bezoekers die nu komen doen dat op basis van wat we nu doen,” vertelt Swarts. Hij benadrukt daarbij dat 35.000 of 50.000 bezoekers niet de ambitie is.

Best Kept Secret 2017

Met dit verkooprecord in de pocket kan de organisatie zorgeloos kijken naar volgend jaar. Dan vindt Best Kept Secret plaats op 16, 17 en 18 juni 2017. Ook het binnenhalen van de grote acts begint binnenkort. “Grote artiesten maken nu al plannen wat ze volgende zomer gaan doen, dat gaat komende weken spelen,” besluit de Best Kept-baas.

Maandag verschijnt het hele interview met Robert Swarts waarin je onder andere leest over concurrentie met Down The Rabbit Hole, de DJ-set van Jamie xx en over de gedroomde headliner Radiohead.

Best Kept Secret 2016

Best Kept Secret 2016 vindt plaats op 17 t/m 19 juni in Hilvarenbeek. Onder andere Beck, Editors en Jamie XX sieren het affiche. Wil jij er dit jaar het hele weekend bij zijn, dan betaal je €147,50. Kom je slechts een dag van het festival genieten, dan kost dat je €69,-. Meer informatie over de kaartverkoop vind je op de website van het festival.

Wil je meer weten over dit festival? Check dan onze Best Kept Secret 2016 programmapagina. Op deze pagina lees je alle nieuws, geruchten of bevestigingen voor het Best Kept Secret programma 2016. Op ons forum wordt volop gespeculeerd over het programma van aankomende editie, soms lees je hier een gerucht zelfs sneller. Houd dit dus zeker in de gaten. Check ook zeker onze app in de App Store of de Google play Store. Met de app kun je ook heel makkelijk zelf een nieuwtje, gerucht of (zelf)bevestiging aan ons doorgeven!

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2016

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 17-19 juni 2016
Line-up
Jamie xx
Editors
Beck
Jamie xx, Editors, Beck +90 meer
Tickets Niet meer beschikbaar.