Colours Of Ostrava 2016: cultureel en industrieel

886
Colours Of Ostrava

Op ontdekkingsreis met Festileaks. Dat is het idee van de nieuwe ‘discover’ rubriek. Eens in de twee weken bespreken we een onbekend, opvallend of nieuw festival. Deze keer reizen we naar Tsjechië waar jaarlijks het Colours Of Ostrava festival plaatsvindt. Hier vind je geen steigerhouten banken of authentiek gemaakte foodtrucks. Nee, dit festival is écht industrieel; het vindt namelijk plaats op een oud industrieterrein.

[mks_col]
[mks_two_thirds]

[mks_dropcap style=”letter” size=”52″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#ef4644″]T[/mks_dropcap]ussen alle prachtig verroeste gebouwen, hoogovens en oude stijgers loop je door naar de volgende band. Stond je net nog te chillen bij Tame Impala, ga je straks weer los op Underworld. Je halve liter bier, dat je voor iets meer dan €1,- kocht, smaakt extra lekker. Even later sta je bovenop de Bolt Tower van bijna 80 meter hoog. Hier kijk je over het 300 hectare grote terrein naar de overblijfselen van de oude mijn-, gas- en staalindustrie. Zoiets heb je nog niet eerder gezien en ga je niet snel vergeten.

Colours Of Ostrava is sinds 2012 op het Tsjechische terrein Dolní Vítkovice (in Ostrava) wat tussen 1828 en 1998 veel gebruikt werd voor onder andere de gas- en staalindustrie. Dit is duidelijk te zien aan de overblijfselen. Het ligt 320 km van Praag af en vlakbij de Poolse grens. Tijdens deze vier dagen kun je muzikaal genieten van genres als jazz, rock, folk, dance en elektro. Verder kun je buiten bands ook naar de film, het theater of een debat/workshop bijwonen. Bovendien is er aan lekker eten geen gebrek, want het festival heeft een uitgebreid aanbod aan eten: sushi, fruit, hamburgers, friet, noodles, BBQ; you name it en ze hebben het. In totaal zijn er 16 podia en zo’n 300 optredens.

Op 14 juli is het dan zover: de vijftiende editie van Colours Of Ostrava! Er zijn al een aantal namen bekend en het belooft weer een onvergetelijke editie te worden. Zo staan Tame Impala, M83, Underworld, Passenger, Of Monsters And Men, Nothing But Thieves, The Vaccines, Slowdive en ANOHNI bijvoorbeeld op het programma. Maar ook Nederlandse acts als De Staat en Caro Emerald kun je even gedag komen zeggen in Tsjechië. [/mks_two_thirds] [mks_one_third]

Het festivalticket kost je €87,- en voor de camping ben je maar €8,- kwijt. Deze camping is om de hoek van het festivalterrein. Wil je toch liever in een hotel slapen kost dat je ongeveer €120,- per persoon wanneer je een tweepersoonskamer boekt. Je kunt er met een bus komen waar je €139,- voor kwijt bent. Een vliegtuig kost je zo’n €200,-, maar deze gaat helaas niet rechtstreeks. Op dit festival geen excuus om hier de laatste avond al je muntjes op te maken, want al het eten en drinken moet je cash betalen. Neemt niet weg dat je je vanwege de prijzen niet in hoeft te houden. Gelukkig is er altijd nog Festival.Travel die je helpt met het boeken van je reis, wel zo makkelijk.

Totale kosten goedkoopste optie (excl. eten en drinken): €240,-

[/mks_one_third]

[/mks_col]

 

Genoeg woorden, tijd voor beeld!

Blonde import-Amsterdammer met een zwak voor België. Wil geen optreden missen van Arctic Monkeys en Tame Impala. Standaard te vinden op Down The Rabbit Hole.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.