John Coffey en meer nieuwe namen voor Sziget 2016

768

Er zijn nieuwe Nederlandse acts toegevoegd aan het programma van Sziget 2016! Onder andere de mannen van John Coffey zullen deze zomer in Boedapest te bewonderen zijn.

Naast de bevestiging van John Coffey is de Nederlandse afvaardiging met nog vier muziek-acts uitgebreid. Rilan & The Bombardiers zullen net als John Coffey op de Europe Stage spelen, Erik Ankoné en de Leif de Leeuw Band zijn aan de line-up voor de Blues Stage toegevoegd. In het programma voor de Light Stage zijn de Amsterdamse meiden van Lola nu terug te vinden.

Eerder werd al bekend dat de Nederlandse dj Hardwell dit jaar de eindshow van het Sziget Festival verzorgt en dat ook Afrojack, Nicky Romero, Dyro, Kovacs, Rico & Sticks en Bombay op het Sziget Festival zullen optreden. De Nederlandse acts vormen slechts een paar procent van het totale programma, want er zullen op Sziget Festival 2016 nog honderden acts uit andere landen te zien zijn.

Trein- en busreizen vanuit Nederland

Ben je er dit jaar bij op Sziget? Het feestje begint al tijdens de reis er naartoe. Ook in 2016 rijdt de Sziget Express weer. De treinen vertrekken op 7, 8 en 9 augustus vanuit Amersfoort met bestemming Budapest Nyugati. Vanaf dit station is het een klein halfuurtje met het openbaar vervoer; voor 5 euro heb je een ticket op zak dat je direct vanaf het station naar het festival brengt. Op 17 en 19 augustus vertrekken de treinen weer terug naar Nederland. Voor deze reis zijn diverse plekken te reserveren met prijzen variërend tussen de 179 en 225 euro. Boeken doe je bij Festival.Travel.

Je kunt ook kiezen om simpel en vertrouwd de Sziget Bus naar het festival te pakken. Dan ben je er zeker van dat je genoeg bagage mee kunt nemen. De bussen vertrekken op dinsdag 9 augustus vanaf Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Eindhoven, Gent, Groningen Hasselt, Utrecht en Zwolle. Op woensdag 17 augustus vertrekken de bussen vanaf Sziget weer terug naar Nederland. Deze reis kost je 149 euro retour en is ook te boeken bij Festival.Travel.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Sziget 2016

Sziget wordt jaarlijks gehouden op het Óbuda-eiland – gelegen in het centrum van Boedapest en vindt dit jaar plaats van 10 tot 17 augustus. De ticketverkoop is al een tijdje in volle gang en de 5 day pass is zelfs uitverkocht. Wel zijn er – naast de dagkaarten – nog 7 day passes verkrijgbaar voor €249,-. Op onze programmapagina lees je als eerste nieuws, geruchten of bevestigingen van Sziget 2016. Via Spotify kun je kennis maken met de muziek van de artiesten in de Sziget line-up.

Op ons forum wordt volop gespeculeerd over het programma van aankomende editie, soms lees je hier een gerucht zelfs sneller. Houd dit dus zeker in de gaten. Check ook zeker onze app in de App Store of de Google Play Store. Met de app kun je ook heel makkelijk zelf een nieuwtje, gerucht of (zelf)bevestiging aan ons door te geven!

Festileaks-veteraan met een groot muziekhart. Droomt ervan om The Strokes en Neil Young in 2019 op de festivalweide te zien.