K3 naar Pinkpop, naturistengebied op Sziget, Rihanna naar Dour: dit zijn de beste 1 april grappen over festivals

De kikker zit weer in de bil, het is de eerste van april. Ook in festivallandschap mag dat niet ongemerkt voorbij gaan. Dit zijn de meest opvallende 1 april grappen over festivals.

Naturistengebied op Sziget

eden-village
Sziget is het festival van de vrijheid. Dit jaar meer dan ooit, want de Franse website van het festival kondigt aan dat een naturistengebied wordt geopend. Eden Village wordt een idyllische plek op het festivalterrein waar de bezoekers het festival volledig in harmonie met de natuur kunnen meemaken. Ook worden er activiteiten georganiseerd als fruit plukken (pas op voor de appel!) en yoga-sessies. Opgelet: 1 april, kikker in je bil kan namelijk wel erg gemakkelijk bij naturisten.

Rihanna van Pukkelpop naar Dour

rihanna wb

Na Werchter Boutique zegt popster Rihanna ook al Pukkelpop af. Dat bericht de Vlaamse website Indiestyle.be, die tevens het bijbehorende zeer exclusieve persbericht ontving. Daarin zegt de popster: ‘Sinds Anti heb ik de kracht gevonden om mijn eigen ding te doen en wil ik niet meer optreden voor 16-jarige pubers die enkel naar festivals komen voor Boiler Room-feestjes’. Ook zou de zangeres aangeven dat het soepelere drugsbeleid op Dour heeft meegewogen in haar keuze. ‘Het feit dat je op Dour niet gecontroleerd wordt op het bezit van marihuana heeft de doorslag gegeven’, besluit ze.

K3 naar Pinkpop

CHYRYE7WoAE5vwr

Het wordt feest in Landgraaf, want K3 opent de 3FM-stage op de zaterdag van Pinkpop 2016. Daar kwam Festileaks Forum moderator Dennis achter. Pinkpop strikt daarmee het eerste optreden van K3 in nieuwe samenstelling op Limburgse bodem. K3 zal niet alleen komen. Ook neemt het drietal Fabrizio en Droomband mee om er een echt spektakel van te maken. Met deze nieuwe bevestiging wordt Pinkpop meer dan ooit een festival voor de hele familie.

T In The Park wordt Trump In The Park

T in the Park

Een nieuwe sponsor voor het Schotse festival T in The Park, dat meldt Itison. Donald Trump is dit jaar de hoofdsponsor van het festival en voert meteen een naamswijziging door. Het festival heet sinds dit jaar Trump in the Park. Ook wordt het festival een pak goedkoper. Vanaf £29,- ben je er dit jaar al bij. Naast de nieuwe naam en de prijsverlaging zorgt de nieuwe hoofdsponsor ook voor een muur van zo’n 10 meter rondom het festival.

8 Festivaltrends van 2016

beerbelly-winebra
Niet per se een grap, wel grappig. Ben jij je langzaam aan het voorbereiden op de festivals  van deze zomer? Vergeet dan niet om te controleren of deze 8 musthaves al in je uitrusting zitten. Uitdroging voorkomen doe je bijvoorbeeld met de enige echte bierbuik of een speciale wijnbeha. Ook de Lekker-Slapen-Tijdens-Saaie-Optredens-Steun mag natuurlijk niet ontbreken. Hierdoor heb je iets meer tijd om je kater te verwerken tijdens een van de acts die je eigenlijk toch niet wil zien. Voor de 6 overige festival musthaves ga je als de wiedeweerga naar de site van Festival.Travel.

1 april grap is 1 april grap bij Zwarte Cross

1. Zwarte Cross [round-up aankleding]Zwarte Cross verspreidde afgelopen week het nieuws over een katapultlancering over de Megatent, waarbij een stuntman een afstand van 80 meter aflegt en opstijgt tot wel 30 meter om te landen in een berg oud papier. De eerste klimaatneutrale stunt op de Zwarte Cross en ook nog uitgevoerd door de Amerikaanse stuntman Chuck Borden. Dat is niet iets wat je iedere dag hoort en dus werd het snel als 1 april grap afgedaan. Niets is minder waar, want vandaag blijkt de stunt écht te gebeuren. Well played, Tante Rikie.

Zelf ook een 1 april grap gespot? Laat hem achter in de reacties of stuur een berichtje en we vullen het bericht aan.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2016

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 10-12 juni 2016
Line-up
Walking On Cars
Midas
Tickets Niet meer beschikbaar.