30 mei 2015: Underworld speelt Dubnobasswithmyheadmen integraal op NOS Primavera Sound 2015

609
Underworld

Vandaag precies 1 jaar geleden speelde het Britse techno duo Underworld hun succesalbum Dubnobasswithmyheadmen integraal op het NOS Primavera Sound Festival. Het optreden was onderdeel van een tour waarbij ook Paradiso werd aangedaan. Het werd een onvergetelijke avond in Porto. 

2015 staat in het teken van Dubnobasswithmyheadmen. Eind 2014 komt een nieuwe versie van het album uit en gaat de band op tour. Op 30 mei doet de band NOS Primavera Sound aan en daar staat de stampende menigte klaar voor hits als Cowgirl en Dark & Long. Grote visuals en een oogverblindende lichtshow zetten het optreden nog meer kracht bij. Hyde en Smith spelen 11 nummers. Eén track op de setlist is niet afkomstig van Dunobasswithmyheadmen: Born Slippy .NUXX. Met die laatste stuurt Underworld het Portugese publiek de nacht in. Vlekken voor de ogen, piepende oren, maar een onvergetelijke ervaring rijker: Underworld!

Underworld
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Al bijna dertig jaar staan Karl Hyde en Rick Smith aan de top van de dancemuziek. De heren produceren als Underworld voornamelijk house en techno, maar schromen andere muziekgenres zeker niet. Dat wil niet zeggen dat het altijd goed gaat met de band. Eind jaren tachtig verlaten meerdere leden de band na een geflopt album en blijven enkel Hyde en Smith over. Het lijkt het einde van Underworld, maar dj Darren Emerson geeft de band weer hoop en heeft een grote invloed op het daaropvolgende werk. Een van de belangrijkste wapenfeiten volgt eind 1993 als Dubnobasswithmyheadmen uitkomt. Hun grootste hit maakt de band in 1996. Born Slippy geldt nog steeds als een van de bekendste festivalanthems.

Komende zomer kan je Underworld aanschouwen op het Nederlandse We Are Electric, maar ook op onder andere Glastonbury en Dour Festival.

We zijn nog steeds op zoek naar de beste set closer aller tijden. Het nummer met de meeste stemmen wint en Born Slippy doet ook nog steeds mee om de prijzen. Stem hier!

Ik probeer zoveel mogelijk van de wereld te zien. Ik leef op muziek en Bruce Springsteen is mijn held, Lionel Richie mijn guilty pleasure. Later als ik groot ben, word ik journalist. (Stiekem groot fan van Roda JC, maar weet niet of ik dat openbaar moet maken)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.