Love International: Zonovergoten paradijs met stampende beats

FestiQuiz

Op ontdekkingsreis met Festileaks. Dat is het idee van de nieuwe ‘discover’ rubriek. Eens in de twee weken bespreken we een onbekend, opvallend of nieuw festival. Deze keer reizen we naar Kroatië voor Love International. Een festival waar je spontaan verliefd op wordt.

[mks_col]
[mks_two_thirds]

[mks_dropcap style=”letter” size=”52″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#ef4644″]D[/mks_dropcap]e plek waar je je begeeft lijkt rechtstreeks uit een toeristenreisgids te komen; zomer, zon, strand en een privémeer met daaromheen mooie natuur. Overdag sta je relaxt met een heerlijk koud biertje bij de Beach Bar. Je neemt een verfrissende duik in het kristalblauwe water en neemt daarna een hamburger van de barbecue. Vervolgens dans je de hele nacht door met allerlei dj’s en gezellige mensen om je heen. Daar is de zonsopkomst alweer, wat een prachtig moment om dat op deze locatie met deze mensen mee te maken.

Wat tien jaar lang de naam ‘Garden festival’ heeft gedragen, gaat vanaf 2016 verder als ‘Love International’. Het middelgrote festival is in Kroatië in the garden resort Tisno. Het charmante, kleine plaatsje Tisno kun je aanlopen en is met een brug verbonden naar het eiland Murter. Op het terrein vind je vijf podia, maar bij het meer zijn ook boten te zien. Er zijn namelijk ook boot party’s (die overigens razendsnel uitverkocht zijn).

De eerste editie van Love International is van 29 juni t/m 6 juli. Er komen een aantal toonaangevende underground dj’s en producers. Voor dit jaar zijn onder andere Axel Boman, Ben UFO, Bicep, Craig Richards, Hunee, Dixon en Eats Everything bevestigd. Buiten muziek kun je op heel veel zon, een prachtige omgeving en fijne mensen rekenen. [/mks_two_thirds] [mks_one_third]

Een ticket voor de hele week kost omgerekend iets meer dan €150,-. Mocht je met je tentje tussen de olijfbomen willen bivakkeren betaal je voor zeven nachten ongeveer €105,- Voor €15,- meer kun je in een podpad slapen wat net iets meer comfort biedt en je wellicht een rughernia scheelt. Voor een vliegticket ben je zo’n €250,- kwijt en voor de schuttlebus €20,-, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om er een roadtrip omheen te plannen. Alle reisopties staan uitgebreid op de website van Love International vermeld.

Totale kosten indien vliegen (excl. eten en drinken): €520,-

[/mks_one_third]

[/mks_col]

 

Genoeg woorden, tijd voor beeld! Hieronder is een uitgebreide video te zien over de afgelopen tien jaar van Garden festival; de voorloper van Love International. Hier zie je duidelijk de omgeving en de ideeën waar het festival dit jaar op voortborduurt.

Wil je meer inspiratie opdoen voor jouw nieuwe festivaltrip? Bekijk dan ook de andere festivals uit de discover rubriek.