De 5 vetste festivals van Kroatië

Mooie stranden, leuke eilandjes en prachtige steden. Neem daar heerlijke zomerse temperaturen bij en je hebt dé perfecte vakantie- en festivallocatie. Kroatië heeft het allemaal. Wij hebben de 5 mooiste festivals in Kroatië voor je uitgezocht en op een rijtje gezet!

Via Neckermann boek je gemakkelijk reis en verblijf naar Kroatië.

InMusic Festival

© Filip Bušić

Queens Of The Stone Age, Gorillaz, Kings Of Leon en Iggy Pop zijn slechts een kleine greep namen die de afgelopen jaren op InMusic Festival stonden. Het festival vindt plaats in Zagreb, de hoofdstad. Hiermee is het ideaal om te combineren met een citytrip. In 2019 zullen er ongetwijfeld weer grote namen staan. De prijs van dit alles? Voor omgerekend 86 euro in totaal heb je een ticket voor alle drie de dagen inclusief camping.

Ultra Europe

Het kleine zusje van dancefestival Ultra Miami vindt plaats in Split. Ultra Europe weet ieder jaar een grootse line-up neer te zetten met de grootste dance-artiesten van dit moment. Onder meer Armin van Buuren, Martin Garrix en The Chemical Brothers stonden hier al in de voorgaande jaren. Het vindt plaats in een groot stadion met een prachtig podium, inclusief mooie lichtshows en vuurwerk. Dé droom voor dance-liefhebbers, toch?

Outlook Festival

Als je op zoek bent naar een festival met een bijzondere locatie, ben je bij Outlook Festival op de juiste plaats. Het festival wordt namelijk gehouden in het Pula’s Fort Punta Christo, een 2000 jaar-oud Romeins amfitheater. Vier dagen lang vindt hier het grootste bass festival van Europa plaats. Het festival biedt een breed aanbod aan genres: je vindt er dubstep, reggae, dub, hiphop, garage en grime.

Dimensions Festival

Op dezelfde locatie als Outlook Festival vinden we Dimensions Festival. Helemaal tegen het einde van het festivalseizoen vindt dit festival plaats. Wat Dimensions daarnaast ook bijzonder maakt, is dat het zich focust op elektronische muziek, en dan met name underground. Voor mainstream acts hoef je hier namelijk niet heen. De voorgaande jaren vond je onder meer Nina Kraviz, The Black Madonna en Job Jobse op de line-up. De locatie is één groot doolhof, waar diverse wegen en gangen naar het podium leiden.

Love International

FestiQuiz

Na 10 edities ging The Garden Festival in 2016 verder als Love International. Love International vindt plaats bij het Garden Resort. Meer dan 100 elektronische artiesten staan op deze prachtige locatie vlakbij de zee. Even tussendoor afkoelen? Op het festival zelf vind je een baai, speciaal voor de festivalgangers. En dit allemaal onder het genot van acts als bijvoorbeeld Bicep en Floating Points.