Rollen in de modder op Governors Ball 2013 met Guns ’n Roses en Kanye West

Foto: rodrigoferrari via Flickr

Festileaks is op zoek naar de beste line-up ooit. Het affiche waar je jaren na dato nog steeds je vingers bij aflikt. Is het niet vanwege de wederopstanding van je favoriete band, dan wel omdat je die vele nieuwe, fijne bandjes hebt ontdekt. Vandaag in de aanbieding: Governors Ball Music Festival 2013.

[mks_col][mks_two_thirds]Met hoeveel munten waardeer jij de line-up van Governors Ball Music Festival 2013?[/mks_two_thirds]

[mks_one_third]

[yasr_visitor_votes size=”large”]

[/mks_one_third]

[/mks_col]

Governors Ball Music Festival 2013

Governors Ball 2013

Het jonge vogeltje genaamd Governors Ball Music Festival heeft pas twee edities achter de rug als het komt met deze poster. Een line-up om van te smullen, zowel vooraf als achteraf. Headliners Kanye West en Guns N’ Roses geven legendarische en exclusieve optredens en Kings Of Leon speelt wel. niet. wel?! Wat een weekend!

De Olympische Modderspelen

Wie zijn witte jurk aan had gedaan voor deze derde editie van het Governors Ball, had best wel een probleem. De eerste dag trotseerde het festival in New York een storm met vooral heel veel nattigheid. Nee, dat komt niet door alle knappe mannen die op het podium staan. In tegenstelling zelfs; veel bands, waaronder hoofdact Kings Of Leon komen niet eens toe aan hun optreden. Het is allemaal te gevaarlijk en niemand heeft zin om in de druipende regen naar Caleb Followill en co te luisteren. ‘Boeie’, zegt de organisatie, ‘dan spelen ze maar gewoon morgen.’ En zo gezegd kwam de prachtige zaterdag van Governors Ball tot stand met op het programma Guns N’ Roses én Kings Of Leon.

Feist - Foto: Brava_67 via Flickr
Feist – Foto: Brava_67 via Flickr

Toch was die vrijdag 7 juni behoorlijk vermakelijk. Er waren worstelgevechten in de modder, gevechten mét modder, dance-battles in de modder en zwemwedstrijden in, je raad het al, de modder. De Olympische Modderspelen 2013! Deelnemers waren onder meer Of Monsters & Men, Crystal Castles, Local Natives, Beach House, Young The Giant en Feist. ‘You call this a storm?! Bring it on!, roept Feist vrolijk aan het begin van haar show. Kings Of Leon sloot zich niet aan bij zangeres Feist en trok zich terug uit de strijd. Local Natives paktte goud, Crystal Castles het zilver en Beach House ging er met de bronzen plak vandoor.

Yeezus en controversie

Kanye West, één van de meest controversiële artiesten op onze planet, is de laatste hoofdact van Governors Ball 2013. In de aantocht naar het hoog gewaardeerde en net zo controversiële album ‘Yeezus’, speelt West op het Governors Ball. Muzieksite Consequence Of Sound bracht ons de dertig meest memorabele momenten van het festival, waarvan Kanye er maar liefst vier bezette. Dat zegt genoeg over de klasse van zijn optreden. Kanye debuteert ook de meest controversiële track op zijn nieuwe album ‘I Am A God‘. ‘Hurry up with my damn, crossaints’ klinkt het over het blubberbad van the big apple. Het optreden van de rapper wordt vooral gewaardeerd door de meesterlijke afwisseling tussen zijn ontelbare hits en het minder bekende en nieuwe werk. Er was geen gaap te bekennen op de New Yorkse festivalweide.

Foto: U2soul via Flickr
Kanye West’s Yeezus-tour in het najaar van 2013 – Foto: U2soul via Flickr

Hip to the hop

Kanye West was niet de enige grote hiphop-act op Governors Ball 2013. Het is duidelijk dat de Amerikanen gek zijn van hiphop en alles wat daar omheen draait. Zo spelen grote rappers Nas en Kendrick Lamar het veld een dag eerder plat. Dillon Francis zorgt voor trapbeats en Miguel voor heerlijke gladde R&B. Ook Freddie Gibbs en Azealia Banks, twee artiesten die net als Kanye in het straatje controversiële rappers passen, passeerden het Governors Ball. Een bal was nog nooit zo smerig.

Breng je stem uit!

Wij zijn op zoek naar de beste line-up aller tijden en daarbij hebben we jouw hulp nodig! Jij mag als deskundig jurylid je stem uitbrengen op ieder affiche dat in aanmerking komt voor de prestigieuze titel. Dat doe je door bovenaan het artikel het aantal munten aan te klikken dat de line-up volgens jou waard is.