Zwarte Cross 2016 maakt line-up compleet met o.a. Kensington

Zwarte Cross
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

De festivalorganisatie van Zwarte Cross komt vandaag met een rits nieuwe namen, waaronder Kensington en Admiral Freebee. Hiermee maakt het festival het programma voor de komende editie compleet.

Zwarte Cross is een van de meest veelzijdige festivals van Nederland.  Gedurende vier dagen kun je er genieten van muziek, theater, de beruchte motorcrosswedstrijden en meer.  Vandaag voegt het festival achttien nieuwe muzieknamen en tien nieuwe theaternamen toe. Een overzicht van alle nieuwe muzieknamen:

[one_half]

 • Kensington
 • Party Animals
 • Admiral Freebee
 • Boh Foi Toch
 • The Future Dub Project
 • Navarone
 • Micah Shemaiah
 • Che Sudaka
 • The Dubbeez

[/one_half]

[one_half_last]

 • Fragment
 • DJ Voeselnek
 • Twenty Sicks
 • Heavy Hoempa
 • Mental Theo
 • De Nozems
 • Herder
 • De Paloma’s
 • Weekend Warriors

[/one_half_last]

Voor de nieuwe theaternamen kun je hier kijken.

Kensington 

Kensington groeide in de afgelopen jaren uit tot een band van wereldformaat. Ze stonden al twee keer op Pinkpop en verkochten maar liefst vijf keer de Ziggo Dome uit. Ze lijken dus helemaal klaar voor de headline positie van Zwarte Cross. Eerder bevestigden Bospop, Rock Werchter en EXIT Festival de komst van de Nederlandse indierockband.

Admiral Freebee

Admiral Freebee, het pseudoniem van Tom Van Laere, staat garant voor frisse gitaardeuntjes en creatieve teksten. Hij veroverde Vlaanderen aan een halsbrekend tempo met songs als ‘Rags ‘N Run’ en ‘Einstein Brain’. Met zijn nieuwe plaat Wake Up and Dream zet hij hevig in op het Nederlandse publiek. Hij kondigde al optredens aan op Where the Wild Things Are, Bevrijdingspop en een resem concerten.

Zwarte Cross 2016

Zwarte Cross vind ieder jaar plaats in het mooie kleine plaatsje Lichtenvoorde. De komende editie is van 21 tot en met 24 juli. Het motto van de editie 2016 is ‘Say yes to apartigheid’. Met nog minder dan 600 tickets op voorraad staat de Zwarte Cross Camping op het punt van uitverkopen en er zijn alleen nog kaarten voor vrijdag beschikbaar. Al met al gaat de kaartverkoop sneller dan ooit en verwacht de Zwarte Cross uit te verkopen voor de start van het festival. Ook The Wombats, TyphoonCirca Waves, DeWolffLucas Hamming, The Partysquad, The Darkness en John Coffey staan al op de line-up.

 

 

Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2023

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 20-23 juli 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen