Het blokkenschema voor Pinkpop 2016 van Lucas Hamming

Lucas Hamming
Photo: PIAS

Major Lazer of De Staat? Nothing But Thieves of Ghost? Voor diegenen die er twee dagen voor Pinkpop 2016 nog steeds niet uit zijn, biedt een hoofdrolspeler van komende editie je de mogelijkheid om zijn blokkenschema in te kijken. Zanger en Pinkpop-debutant Lucas Hamming licht speciaal voor Festileaks zijn keuzes toe. 

Vrijdag 10 juni

Lucas Hamming - Blokkenschema Vrijdag

Gary Clark Jr. 

“Afgelopen jaar waren twee shows van hem in Paradiso uitverkocht, dus daar kon ik helaas niet bij zijn. Op Pinkpop zal ik hem dus voor het eerst live zien. ‘Bright Lights’, zijn eerste single, had een soort vibe die mij heeft geïnspireerd voor een nummer op mijn album, ‘Competing Contents’. Mijn verwachtingen zijn echt heel hoog bij hem.”

De Staat vs. Major Lazer

“Die clash tussen De Staat en Major Lazer is echt niet moeilijk voor mij. Ik heb Major Lazer op Lowlands gezien en dat vond ik tien keer niks. Ik verwachtte een hele alternatieve act, maar het was gewoon een kant en klare dj-set. De Staat kan ik daarentegen tien keer zien en nog steeds van genieten. Ik ben benieuwd of die tent heel blijft.”

Red Hot Chili Peppers

“Toen ik 12 was, speelde ik in een coverbandje van de Peppers. Ik heb dus principieel een soort van verplichting aan m’n eigen jeugd om naar hun te gaan kijken. Maar ik heb hun nummers in die tijd, en nu nog steeds, zo vaak gehoord dat ik er tegenwoordig echt niet meer naar kan luisteren. Ik heb er echt geen verwachtingen bij voor de rest.”

Zaterdag 11 juni 

Lucas Hamming - Zaterdag

Lucas Hamming

“Elke avond voordat ik ga slapen bedenk ik me even wat ik zaterdag op het podium ga zeggen, want op Pinkpop staan is wel echt een ding. Samen met de band zijn we wel echt meer voorbereid op het optreden dan normaal, in de vorm van muzikale toevoegingen. Ik heb er natuurlijk super veel zin in.”

Lucky Fonz III

“Mijn tweede optreden als singer-songwriter Lucas Hamming was in het voorprogramma van Lucky Fonz III. We komen elkaar best vaak tegen en ook hij timmert al een tijdje aan de weg. Bij elke plaat die hij uitbrengt, vernieuwt hij zichzelf. Dat is niet alleen interessant voor nieuwe fans, maar zeker net zo interessant voor de ‘oude’ fans. Ondanks dat je Lucky niet echt op Pinkpop verwacht, ben ik toch wel heel erg benieuwd hoe zijn show gaat worden.”

Nothing But Thieves vs. Ghost

“Nothing But Thieves is mee op tour geweest met Muse. Vrienden, die weer bij hun in het voorprogramma hebben gespeeld, hebben mij getipt dat het heel tof is. Ik ken eerlijk gezegd alleen ‘Trip Switch’, maar dat vind ik een hele goede single, dus ik ga zeker even een kijkje nemen.”

“Ik ga even op en neer lopen naar Ghost. Ik heb hem ooit eerder gezien op Lowlands, maar toen had ik een relatie met een heel erg christelijk meisje en dat satanistische van Ghost was op dat moment niet echt een succes. Toen was het geheel trouwens ook best wel griezelig. Maar eerst dus Nothing But Thieves.”

Zondag 12 juni

Zondag

Jungle By Night

“Die gasten zijn vanuit het conservatorium hele goede vrienden van me. Dus het is leuk om hun op grote festivals tegen te komen. Sowieso kan ik op dit moment genieten van afrobeat en er inspiratie uit halen voor m’n nieuwe album. Als het zondag mooi weer is, moet de vibe zeker goed overkomen.”

Midas

“Midas heeft ook gestudeerd aan het conservatorium in Amsterdam. Toen ik die opleiding op een open dag bezocht speelde hij daar met een band en dat vond ik te gek. Daarna is hij solo gegaan en schrijft hij nu dus ook zelf hele mooie liedjes. Het nijgt heel erg naar folky en hij heeft al gewerkt met o.a. Ilse DeLange. Z’n debuutplaat komt er binnenkort aan en ik ben er oprecht heel benieuwd naar.”

Balthazar

“Muzikaal is Balthazar heel interessant. Live zijn ze heel goed. In België hoor je ze heel vaak op de radio, maar in Nederland valt het met hun bekendheid wel mee. Terwijl ik oprecht geloof dat ze in Nederland de HMH kunnen uitverkopen. Ik vind die populariteit onder de radar heel vet, net als bij Jungle By Night.”

Heeft Lucas de keuze niet makkelijker voor je gemaakt? Kijk dan eens naar de blokkenschema’s van o.a. Frank van der Lende en Lucky Fonz III .

 

 

Pinkpop Logo

Pinkpop 2016

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 10-12 juni 2016
Line-up
Walking On Cars
Midas
Tickets Niet meer beschikbaar.