Dit zijn de 10 beste popfestivals van Europa

Er zijn in Europa ontelbaar mooie festivals te vinden. Maar wat zijn nou echt de állerbeste? GoEuro vroeg het aan festivalguru’s uit 38 landen en stelde aan de hand daarvan deze lijst op.

10. Ultra Europe

Ultra Europe

Ultra Europe is het Europese antwoord op het wereldberoemde Ultra Music Festival dat jaarlijks in Florida georganiseerd wordt. Ultra Europe wordt sinds 2013 jaarlijks georganiseerd in Kroatië en trekt evenals zijn grote broer grote namen aan. Dit jaar vinden we onder meer Afrojack, Martin Garrix, David Guetta, DJ Snake, Hardwell en Deadmau5 op het hoofdpodium. Naast een ‘gewoon’ festivalterrein vind je er een prachtig strand dat huisvesting biedt voor geweldige bootfeesten. Ultra Europe vindt dit jaar plaats van 15 t/m 17 juli, een ticket voor alle drie de dagen kost 169 euro.

9. Mysteryland

Mysteryland_3

Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is a Mystery! Mysteryland is een iconisch dance-festival dat sinds 1993 gehouden wordt in Nederland. Dit jaar vindt het festival plaats op 27 en 28 augustus. Onder meer Afrojack, Don Diablo, Galantis (live), Lost Frequencies en Sam Feldt zijn aanwezig. Weekendkaarten kosten €119,50 – of €149,50 inclusief camping.

8. Couleur Cafe

Couleur Cafe

Couleur Café is een festival dat niet om grote namen draait. Sterker nog, van de meeste namen op het affiche zal je nog nooit gehoord hebben. Toch is het Belgische festival zeker een bezoekje waard. Al is het maar voor de unieke locatie: een voormalig goederenstation in het centrum van Brussel. Dit jaar zijn onder meer Black Box Revelation, De La Soul, Chic ft. Nile Rodgers, Soprano, Bunny Wailer, Jamie Woon en Selah Sue aanwezig. Het festival vindt plaats op 1, 2 en 3 juli en een ticket voor alle drie de dagen inclusief camping kost €110,- .

7. Reading Festival

Reading Festival Crowd 2012

De Reading & Leeds festivals zijn twee jaarlijks terugkerende festivals in Engeland. Beide festivals vinden plaats in hetzelfde weekend en kennen dezelfde line-up, maar worden op twee verschillende plekken gehouden. De openingsdag van Reading is de tweede dag van Leeds, en vice versa. Tickets inclusief camping kosten €303,- . Op de festivals vind je dit jaar onder meer de Red Hot Chili Peppers, The 1975, Twenty One Pilots, Foals, Imagine Dragons, Jack Ü, Nas en Biffy Clyro.

6. Roskilde Festival

Roskilde Festival Mainstage

Roskilde is met zo’n honderdduizend bezoekers één van de grootste festivals van Europa. Het vierdaagse festival in Denemarken, dat dit jaar plaatsvindt van 25 juni t/m 2 juli, haalt jaarlijks een hoop toffe acts uit een hoop verschillende genres binnen. Op de aankomende editie treden onder meer Foals, New Order, LCD Soundsystem, Macklemore & Ryan Lewis, Red Hot Chili Peppers, Tame Impala, Tenacious D en Wiz Khalifa op. Een ticket voor de volle 8 dagen kost rond de €260,- .

5. Benicàssim Festival

benicassim

FIB (voluit: Festival Internacional de Benicàssim) is een festival in de Spaanse stad Benicàssim dat plaatsvindt van 14 t/m 17 juli. Het affiche liegt er niet om: Muse, Kendrick Lamar, the Chemical Brothers, Major Lazer, the Vaccines, Jamie XX, The 1975, Mac DeMarco en nog veel meer namen van allerhande genres zullen het podium betreden. Een ticket voor alle vier de dagen kost slechts €147,50. De prijs van een dagkaart varieert van €35,- tot €60,- .

4. Download Festival

Download Festival crowd

Download is een driedaags festival dat van 12 tot en met 14 juni werd gehouden in Donington Park in Engeland. Het festival is vooral bedoeld voor de liefhebber van het hardere gitaarwerk. Al jaren sleept het festival de hardste acts van het moment binnen. Zo stonden dit jaar onder meer Rammstein, Iron Maiden, Black Sabbath, Korn, Babymetal, Megadeth en Disturbed op het podium.

3. Glastonbury Festival
Glastonbury
Foto: Russel McGovern

Het kost je bloed, zweet, tranen en een hoop computerschermen om kaartjes te bemachtigen, maar als je er heen kunt, moet je absoluut gaan: Glastonbury. Het beroemde Engelse festival vindt dit jaar plaats van 22 t/m 26 juni. De line-up is de natte droom van menig festivalganger: Muse, Adele, Coldplay, Foals, Jeff Lynne’s ELO, PJ Harvey, ZZ Top, Disclosure, Last Shadow Puppets, Underworld, Fatboy Slim en nog veel, maar dan ook echt véél meer. Een ticket voor het volledige festival kost zo’n €300,- en vereist een inschrijving van tevoren.

2. Tomorrowland

Tomorrowland

Je hebt er ongetwijfeld al eens van gehoord: Tomorrowland, een festival dat België meer op de kaart zet dan bier en wafels. Het festival is elk jaar razendsnel uitverkocht. Dit terwijl het één van de duurdere festivals is: een dagkaart kost €98,- en een passe-partout voor alle drie de dagen inclusief camping €347,50 euro. Daar krijg je wel drie prachtige dagen voor terug, met optredens van onder meer Alesso, Axwell /\ Ingrosso, Dada Life, Paul Kalkbrenner, Martin Garrix, Armin van Buuren, Tiësto, Galantic, David Guetta en nog veel meer, verdeeld over maar liefst 13 stages.

1. Sziget Festival

Sziget mainstage

Eén van de grootste festivals in Europa is het Sziget Festival. Het festival vindt plaats op het Óbuda-eiland in de Hongaarse hoofdstad Boedapest en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers, waaronder een hoop Nederlanders. De line-up biedt voor ieder wat wils. Dit jaar staan onder meer Muse, David Guetta, the Last Shadow Puppets, Rihanna, Hardwell, M83 en Sia op het festival. De complete line-up check je hier. De ticketverkoop is al een tijdje in volle gang en de 5 day pass is zelfs uitverkocht. Wel zijn er nog – naast de dagkaarten – de 7 day passes verkrijgbaar voor €249,-

De Ultieme Festival Guide

Bovenstaande festivals zijn de top 10 popfestivals van Europa. Benieuwd naar de top-10 van de andere genres? Check dan de Ultieme Festival Guide op GoEuro.nl! In die guide vind je voor ieder wat wils: van intieme festivals tot grootschalige evenementen met wereldberoemde dj’s en van pompende techno tot de beste gitaarsolo’s. Er wordt per muziekgenre, prijs en familievriendelijkheid een top 10 samengesteld en daarmee de krenten uit de pap gehaald.

[mks_button size=”large” title=”Naar de Festival Guide van GoEuro” style=”squared” url=”http://www.goeuro.nl/reizen/festival-guide-muziekfestivals-europa” target=”_blank” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]