Metallica, Eddie Vedder, Chris Martin en Rihanna naar Global Citizen 2016

metallica

De line-up van het Amerikaanse Global Citizen is bekend. Rihanna, Kendrick Lamar, Selena Gomez, Major Lazer en Metallica headlinen het eendagsfestival op 24 september 2016.

Ook Coldplay-frontman Chris Martin en Pearl Jam-zanger Eddie Vedder zijn van de partij. Vorig jaar stonden zij nog met hun bands op Global Citizen. Usher, Ellie Goulding en Yusuf/Cat Stevens completeren de line-up.

Global Citizen 2016

Europese festivals

De namen op de Global Citizen line-up zijn mogelijk ook interessant voor de Europese festivals van 2017. Zo weten we nu dat Metallica weer beschikbaar is voor optredens. Zien we hen volgend jaar – met een nieuw album op zak – weer op de festivalweides? Dat zou drie jaar zijn na hun vorige passages op Pinkpop en Rock Werchter.

Van Coldplay en Pearl Jam hebben we die info al. Coldplay-bassist Guy Berryman gaf aan dat zijn band festivals doet in 2017 en Pearl Jam is door Jan Smeets reeds aangekondigd als eerste headliner van Pinkpop 2017.

Global Citizen 2016

De vijfde editie van Global Citizen vindt wederom plaats in Central Park in New York. Op het festival vind je naast topartiesten ook wereldleiders en 60.000 festivalgangers die aandacht vragen voor het bestrijden van armoede. Kaartjes zijn niet te koop, maar te verdienen door actie te ondernemen tegen armoede. Hoe meer je in actie komt, hoe meer punten je verdient en hoe meer kans je maakt voor kaarten voor het festival. Meer info check je hier!