Volgens Jan Smeets is Pearl Jam de eerste headliner van Pinkpop 2017

Pinkpop 2016 is nog in volle gang, maar de eerste headliner van Pinkpop 2017 is al bekend. Niemand minder dan Pearl Jam zal het festival volgend jaar headlinen. Dat bevestigde Jan Smeets vanavond tegenover L1. Ook gaf het gezicht van het festival aan dat het Foo Fighters probeert te strikken voor komende editie.

Pearl Jam zou eigenlijk dit jaar al op Pinkpop staan. Na de aanslagen in Parijs besloot de band echter om de Europese optredens af te zeggen. Door het uitvallen van Pearl Jam was er plaats voor Paul McCartney. De ex-Beatle kwam op aanraden van Bruce Springsteen naar het festival.

Pinkpop 2017

Naast Pearl Jam probeert de organisatie ook Foo Fighters en Radiohead vast te leggen voor Pinkpop 2017, zo vertelde Jan Smeets in zijn interview met Festileaks. De show van Radiohead op St. Gallen Open Air wordt bekeken om te bekijken of het op het Limburgse festival past. Ook zijn de boekers van het festival bezig om Foo Fighters te strikken na het cancellen van het optreden van vorig jaar.

50 Jaar Pinkpop

Jan Smeets laat aan L1 ook weten al bezig te zijn met de editie van 2019. Dan zal de 50e editie van Pinkpop plaatsvinden. Neil Young en Adele zouden volgens Jan Smeets de gedroomde headliners van die editie zijn.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €135. Combitickets vanaf €275. Kopen