Advertisement

Where The Wild Things Are houdt ermee op

Helaas: bungalowfestival Where The Wild Things Are lijkt in 2016 zijn laatste editie te hebben gehad. Vandaag werd bekend dat er geen nieuwe editie meer zal plaats vinden, in ieder geval niet op oorspronkelijke locatie Center Parcs De Eemhof.

Het besluit komt van de parkdirectie. Organisator Laura Vogelsang laat aan 3voor12 weten dat de organisatie achter het festival druk op zoek is naar een alternatief, maar tot nu toe heeft dat nog niet mogen baten. ‘We hadden dit jaar het gevoel dat het voor het eerst echt helemaal stond zoals we wilden. Mogelijk slaan we een jaar over en keren we dan terug.’

Bungalup en Nachtiville

Naast Where The Wild Things Are werd ook bekend dat er voor de andere festivals die jaarlijks op bungalowpark De Eemhof plaats vinden, Bungalup en Nachtiville, geen ruimte meer is. Voor deze festivals lijkt het wel definitief afgelopen te zijn.

Volgens Vogelsang is een alternatief voor Bungalup en Nachtiville niet mogelijk: ‘Voor Bungalup geldt dat het festival heel nauw verbonden is aan de Eemhof, het zit zelfs in het logo van het festival. Daar komt bij dat de Eemhof het grootste bungalowpark van Nederland is. Kleiner gaan kan niet, de druk op de kaarten is al zo groot. Een derde aspect is het feit dat De Eemhof de enige plek is waar je een nachtvergunning kunt krijgen. Je moet op Bungalup en Nachtiville echt tot vijf uur door kunnen.’

Where The Wild Things Are

Where The Wild Things Are kende vier edities, allen op Center Parcs de Eemhof in Zeewolde, Flevoland. Het bungalowfestival vond standaard plaats in maart, waardoor het meestal een van de eerste festivals was van het nieuwe festivalseizoen. Afgelopen edities stonden onder andere Balthazar, De Staat, Fink, Franz Ferdinand en vele anderen op het festival.