2 augustus 2013: Lemmy staakt optreden Motörhead op Wacken Open Air

Vandaag precies 3 jaar geleden werd duidelijk dat het met de gezondheid van de frontman van Motörhead niet zo goed zat. Na 7 nummers moest Lemmy het optreden op Wacken Open Air 2013 staken. 

In juli 2013 moet Motörhead vanwege de fysieke toestand van Lemmy meerdere concerten afzeggen. Zijn overmatig drankgebruik doen hem niet goed. Een hematoom en defibrillator belemmerde Lemmy dusdanig dat optreden niet mogelijk was. Op 2 augustus zou Lemmy en Motörhead zijn terugkeer maken op het hoogste podium. Wacken Open Air was het decor, maar het liep helaas anders.

https://www.youtube.com/watch?v=yEOi2SIrv6c

Waken Open Air is het grootste metalfestival van Europa en boekt dan ook de grootste metalbands. Jaarlijks trekken er 80.000 mensen naar het Duitse Wacken. In 2013 pakt het festival uit met Rammstein, Alice Cooper, Nightwish en dus Motörhead bovenaan het affiche. Lemmy en de zijnen spelen op de zaterdagavond en het publiek is klaar voor ruim een uur Rock ’n Roll. Maar na zeven nummers moet Lemmy het podium verlaten en komt niet meer terug.

Motörhead Setlist Wacken Open Air 2013 2013, Kings of the Road

Minder dan een half uur staat de band op het podium. Extra lange pauzes tussen de nummers en een vroege solo waren voorbodes van de slechte afloop. Het is aan Thomas Jensen, oprichter van Wacken Open Air, om het slechte nieuws te brengen. De band komt niet meer terug on stage. Op tweede kerstdag 2015 krijgt Lemmy te horen dat hij lijdt aan een agressieve vorm van kanker. Twee dagen later is Lemmy Kilmister niet meer en houdt Motörhead op te bestaan.

 

Wacken Open Air Logo

Wacken Open Air 2024

Locatie
Duitsland
Wacken, Duitsland
Datum 31 juli - 3 augustus 2024
Line-up
Vreid
Cradle of Filth
Tickets Kopen