Kies je voor Eagles of Death Metal of Catfish & the Bottlemen op Pukkelpop 2016?

Op een festival is er niets zo vervelend als twee van je favoriete acts die tegelijk spelen. Kiezen is niet makkelijk en daarom helpt Festileaks. Met de Festileaks Clash Service beslissen we voor jou: welke act moet je zien en welke laat je schieten? Vandaag: Eagles of Death Metal versus Catfish & the Bottlemen op Pukkelpop 2016.

De case

Veel vervelende clashes op Pukkelpop dit jaar. Op donderdag moet je meteen een van de lastigste keuzes van het weekend maken. Gaan we naar de metalband die helemaal geen metal speelt of toch naar jonge honden uit Wales? Kies je voor Eagles of Death Metal of Catfish & The Bottlemen?

Eagles of Death Metal: 19:15 – 20:10, Main Stage

Catfish & The Bottlemen: 19:15 – 20:05, Club

Tussen de Main Stage en Club is het ongeveer 10 minuten lopen

Je wil naar Eagles of Death Metal, omdat …

Eagles of Death Metal hebben 20 jaar podiumervaring en dat merk je meteen. Zodra de band het podium oploopt verschijnt met Jesse Hughes een ware frontman. De Amerikaan is een synoniem voor rock and roll en pure sexyness. Hij bespeelt het publiek en zorgt ervoor dat je met niets anders bezig bent dan Eagles Of Death Metal. Ook de heerlijke muziek is natuurlijk niet te missen bij deze show. De heerlijke 70’s rock and roll walst over je heen met klassieke Eagles of Death Metal-nummers als ‘Whorehoppin” en ‘Complexity’. Een show waar je zeker bij wil zijn dus! Wil je alvast een voorproefje, check dan het festivalconcert van de vorige Lowlands-passage van Eagles of Death Metal.

Maar je wil ook naar Catfish & The Bottlemen, omdat …

Onder leiding van Vann Mccan stond Catfish & The Bottlemen al op grote Engelse festivals zoals Glastonbury en Reading + Leeds Festival en dat is niet zonder reden. De Britse jonge honden hebben slechts twee albums uitgebracht. Deze albums staan dan wel vol met heerlijke indie rock songs die natuurlijk allemaal voorbij komen. Catfish & The Bottlemen trapt zelfs af met twee van de grootste hits: ‘Homesick’ en ‘Kathleen’. Vervolgens krijg je geen minuut rust. Met onder meer nieuwe nummers van het dit jaar uitgekomen The Ride raast Catfish & The Bottlemen door een heerlijke set om et uiteindelijk met ‘Cocoon’ en ‘Tyrants’ een eind aan te breien. Ook dit is een optreden dat je niet wil missen!

Het oordeel

Ook deze keer is de keuze niet gemakkelijk. Ga je kijken bij de pure rock and roll en sexyness van de ‘rednecks’ van Eagles of Death Metal of kies je toch voor de vlijmscherpe indierock van de youngsters van Catfish & The Bottleman. Het combineren van de twee shows is niet gemakkelijk en dus gaat de Festileaks Clash Service voor: Catfish & The Bottlemen!

Dat de Britten daadwerkelijk op Pukkelpop spelen mag als een prestatie beschouwd worden. Catfish & The Bottlemen krijgt namelijk opvallend vaak te maken met afzegging. Zo werd een optreden in het Nijmeegse Doornroosje 2 keer afgezegd en ook het weer wil wel eens roet in het eten gooien. De band die al eens de nieuwe Artic Monkeys werd genoemd is met een show vol sterke indierock nummers een optreden dat je niet mag missen!

[total-poll id=59192]

Heb jij ook een clash waar je echt niet uit komt? Aarzel niet en vraag de Festileaks Clash Service om hulp! Laat hieronder in een reactie weten bij welke clash jij advies nodig hebt.