Advertisement

7 dingen die we nooit meer vergeten van Lowlands 2016

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

De thermometer staat nog op standje zomer, maar de agenda is weer afgeladen vol met deadlines en afspraken. De heimwee naar het onbezorgde Lowlands 2016 is dan ook maar al te groot. Tijd voor een terugblik. We zetten de 7 meest onvergetelijke momenten van Lowlands 2016 voor je op een rijtje.

1. We vonden Michael!

Lowlands regen
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Jaren lang was het gissen. Fortuinen werden erop vergokt. Zijn identiteit was nog een groter raadsel dan die van de Mol in een of ander populair tv-programma, maar nu weten we het. Michael maakte zich bekend! Lowlands’ meest gezochte bezoeker stapt op de valreep uit de schaduw. Weer een levenskwestie opgelost.

2. Yuri van Gelder in de ringen

Met een kater kwam The LLord of The Rings terug van de spelen, maar op zondag – de officiële slotdag van Rio 2016 – staat hij er maar mooi. Yuri van Gelder turnt zijn Olympische oefening in een volle Alpha. De krachtpatser van de Lage Landen haalt zijn gram, ontvangt een daverend applaus en gaat er vandoor met een heuse gouden Llowlympische medaille.

3. De enorme pit bij John Coffey


Bij De Staat en Foals draaiden we massaal in het rond, maar tijdens Lowlands 2016 overtreft niets de gigantische circlepit bij de heren van John Coffey. Een kolkende mensenmassa dendert door de Bravo. Nu is het tijdens de afscheidstour van de Utrechtse rockgroep meer regel dan uitzondering, maar dat maakt het niet minder indrukwekkend om zien. “Nu jij weer Torre”, schreef zanger David Achter de Molen na afloop op Facebook als knipoog naar De Staat.

4. Naaktlopen in de LLowzone

Lowlands 2016

Tegenover de Alpha, verscholen achter de struiken, ligt een geheimzinnig plekje van sereniteit en rust: de LLowzone. Het boottochtje ernaartoe over Lake Lowlands wakkert de nieuwsgierigheid aan. Bij binnenkomst kijken een paar hottubs je uitnodigend aan. De dampende sauna’s en de opgevouwen yoga-ers brengen je in hogere festivalsferen. Iedereen loopt er naakt rond, zonder schaamte. Een enkele preutseling in bikini wordt raar aangekeken.  Door de bijzonder relaxte sfeer en de onbeperkte kamillethee waan je je in een kuuroord tussen de bamboe en de sierplantjes.

5. Storm tijdens King Gizzard & Noel Gallagher

Lowlands 2016

Zon, regen en af en toe een flinke windvlaag: Lowlands 2016 heeft het allemaal. Vooral op zaterdag en zondag komt het af en toe met bakken uit de hemel. Tijdens de optredens van King Gizzard & The Lizard Wizard en Noel Gallagher’s High Flying Birds mogen we zelfs spreken van een stortbui. Het publiek in de tenten krijgt er weinig van mee en is bij buitenkomst zelfs verbaasd dat het nat is. De ongelukkigen die het minder getroffen hebben doen hoopvol een zonnedans.

6. Een machtig eerbetoon tijdens Tributo 2016
Lowlands
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Zelden stierven er zoveel iconen van de popmuziek in zo’n korte tijd. Reden genoeg om een bijzondere ode te brengen aan onder andere Prince, David Bowie, Lemmy Kilmister en Glenn Frey. Hun grootste hits en enkele minder bekende pareltjes worden in een opera-jasje gestoken. Voeg daar een ijzersterk orkest en een melancholisch publiek aan toe en de kippenvelmomentjes zijn niet meer op één hand te tellen.

7. Smartphone Orchestra

Een stukje magie op de vroege zondagochtend van Lowlands. Terwijl de regen zachtjes op de Bravo tikt, wordt binnen doodse stilte gevraagd voor een wereldprimeur: The Smartphone Orchestra. Iedere telefoon surft naar een website en wordt zo verbonden aan het orkest. Zittend op de grond is het genieten van een schitterende symfonie, waarvan jouw smartphone een onderdeel is. Wauw!

8. En natuurlijk… de geweldige artiesten
Foto: Kamiel Scholten
Foto: Kamiel Scholten

Met ‘Muse’ als grootste headliner ooit en geweldige shows van onder andere Biffy Clyro, Foals en The Last Shadow Puppets gaat deze Lowlands editie de boeken in als één van de beste ooit. We vroegen bezoekers naar hun Top 10 van Lowlands en stelden uit hun input deze lijst samen.

Op naar Lowlands 2017! Wist je dat je tot het eind van deze maand 25 euro korting krijgt op een ticket?

Lowlands Logo

Lowlands 2016

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 19-21 augustus 2016
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy