‘Ik vond Michael op Lowlands 2016’

7346
Lowlands
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Het onmogelijke is me gelukt. De zoektocht naar de immer onvindbare Michael zit erop. Ik vond de grootste headliner van Lowlands.

Voor iedereen die geen idee heeft waar dit over gaat: op Lowlands zoekt iedereen naar Michael. Vroeger was dat Theo, maar die is blijkbaar inmiddels gevonden. Op Graspop heet Michael dan weer Timmy, op Rock Am Ring heet hij Helga en op Engelse festivals Alan. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat het meesters zijn in verstoppen. Waar je ook zit, hoe hard je ook roept… Ze blijven zich koest houden. 

Het gaat een beetje zoals op dit filmpje (en dan de hele dag door):

Ook ik en mijn vrienden zochten het hele weekend overal. Geen plekje bleef onbeschreeuwd. Iedere Dixie-deur hebben we geopend en iedere houtsnipper is omgedraaid. Geen spoor van Michael. Het enige smetje op een verder legendarisch festival.

Laatste kans

Op zondagavond was het tijd voor de traditionele struggle: alle spullen van de tent naar de auto krijgen. Mijn vriendin Megan besloot nog één keer alles op alles te zetten. Zo hard als ze kon schreeuwde ze… MICHAAAAAAEEL! De aller laatste kans. Nu of nooit.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Lowlands camping
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Wat er gebeurde heeft niemand ooit voor mogelijk gehouden. Michael REAGEERDE! De dude die heel rustig naast ons liep bleek Michael te zijn. Een gewoon mens van vlees en bloed. Iemand die ook gewoon zelf zijn spullen door de drek moest sleuren.

Hij haalde zelfs zijn ID-kaart tevoorschijn om te bewijzen dat hij het toch echt was. Het perfecte festivalweekend was zowaar nog even een stukje geweldiger geworden! We wilden nog een foto maken, maar voordat we het wisten was hij alweer verdwenen in anonimiteit. 

Kunnen we ‘m volgend jaar weer opnieuw zoeken. Er is hoop!

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.