‘Glastonbury zet in op Daft Punk en Lady Gaga’

1063
Daft Punk

‘Daft Punk en Lady Gaga op Glastonbury 2017’. Als we Daily Star mogen geloven, doet het festival zijn uiterste best om deze twee muzikale grootheden binnen te hengelen. 

Beide acts staan namelijk hoog op het wenslijstje van Glastonbury. Of het daadwerkelijk ook zo ver gaat komen, is nog even afwachten. Daily Star weet echter wel te melden dat de eerste benaderingen richting het Franse electroduo en ‘Mother Monster’ al zijn begonnen.

Daft Punk & Lady Gaga

Een tour van de heren van Daft Punk kan met recht een exclusief spektakel worden genoemd. Sinds de oprichting in 1993 heeft het duo slechts twee tournees gehouden. De eerste in 1997 en de laatste – 10 jaar later – in 2007. Nu 2017 met rasse schreden nadert, lijken optredens van het Franse duo tijdens het aankomende festivalseizoen tot de mogelijkheden te behoren.

Ook Lady Gaga wordt genoemd als een mogelijke act voor Glastonbury 2017. Eind oktober brengt ze haar vijfde album Joanne uit. Hoewel de extravagante Amerikaanse haar hoogtijdagen achter zich heeft liggen, ziet het Britse festival wel brood in een optreden. In 2009 stond ze ook al op Glastonbury. Voor Gaga lijkt de positie van headliner te hoog gegrepen: ze wordt genoemd als mogelijke special guest.

Nog meer geruchten

Ook The Stone Roses worden genoemd voor een plaats op Glastonbury 2017. Met een nieuw album op komst en geplande concerten rond de data van festival, lijkt een optreden van de heren op het festival plausibel.

Naast The Stone Roses, weet Daily Star ook de namen van Radiohead, Ed Sheeran en Fleetwood Mac te noemen als mogelijke kanshebbers. NME voegt daar de naam van Kraftwerk nog aan toe.

Glastonbury 2017

Glastonbury 2017 vindt plaats van 21 tot en met 25 juni 2017. Het is een van de grootste festivals van Europa, met 175.000 bezoekers, honderden artiesten en meer dan vijftig podia. De eerste geruchten zijn veelbelovend, maar de echte line-up laat nog even op zich wachten. De tickets gaan al wel bijna in de verkoop. Vanaf 6 oktober kun je een kaartje bemachtigen voor ongeveer € 288,-. Meer informatie over de tickets vind je op de officiële website.

Redacteur bij Festileaks. Groot reis- en muziekfanaat. Veel liefde voor onder meer The War On Drugs, Ásgeir, SOHN, Tame Impala, Moderat en Gregory Alan Isakov.