Advertisement

Indian Askin: “Ik werd compleet weggeblazen door Tame Impala”

Foto: Kim Balster

Frank van der Lende gaf Indian Askin bij De Wereld Draait Door de titel ‘sound van 2015’. Dat hebben we geweten ook. De band stond deze zomer op talloze festivals en gaat dit najaar op een uitgebreide clubtour. We spraken met toetsenist Bart van der Elst, over de magie van Tame Impala en de kracht van Lowlands.

[one_half]

Eerste festival: Rock Werchter

[mks_dropcap style=”square” size=”52″ bg_color=”#ef4644″ txt_color=”#ffffff”]M[/mks_dropcap]ijn eerste festival was Rock Werchter 2013. Ik zat nog op de middelbare school en wilde met mijn vrienden voor het eerst naar een groot festival. Daar zag ik Tame Impala, een band die ik op dat moment nog niet zo goed kende. De liveshow was niet zo professioneel als nu, dat maakte het juist leuker. Het was iets rauwer, ik werd compleet weggeblazen.”

[/one_half]

[one_half_last]

Wc-rollen en een moshpit

“Lowlands 2014 zal ik nooit meer vergeten. Niet alleen omdat het de eerste keer was, maar ook vanwege het optreden van Black Lips. Er werd met wc-rollen gegooid en de tent was één grote moshpit. De gitarist van de band ging na het optreden met ons het terrein op om het op een zuipen te zetten. Een mooie Lowlands-ervaring.”

[/one_half_last]

[one_half]

Parquet Courts

“Parquet Courts heeft op Best Kept Secret het mooiste festivaloptreden gegeven dat ik ooit heb gezien. Doordat ze tegelijk met een headliner speelden, stonden ze in een halflege tent. De mensen die er wel stonden creëerden een intieme sfeer. De dankbaarheid spatte van de band af.”

[/one_half]

[one_half_last]

Indian Askin
Foto: Karen Rosetzsky

[/one_half_last]

[one_half]

Lowlands is een leuk cliché

[mks_dropcap style=”square” size=”52″ bg_color=”#ef4644″ txt_color=”#ffffff”]L[/mks_dropcap]owlands is één van de vetste festivals. Het klinkt misschien cliché, maar dat is enkel omdat het klopt. Dit jaar stonden we er voor het eerst met de band terwijl ik er in de voorgaande jaren was als gast. De combinatie van grote headliners, kleine underground-acts en een geweldig nachtprogramma vind je nergens anders in Nederland.”

[/one_half]

[one_half_last]

Cult-classics

“Le Guess Who heeft altijd een vette line-up. De beste artiesten uit de underground met cult-classics als headliner. Het festival is midden in het centrum van Utrecht op diverse locaties. Zo zag ik Ed Askew in de Janskerk en Ty Segall & White Fence in de Helling. Dat is ook meteen de laatste keer dat ik in de Helling ben geweest, de volgende keer staan we er zelf met de band.”

[/one_half_last]

[one_half]

Indian Askin
Foto: Kim Balster

[/one_half]

[one_half_last]

Festivalorgie

“Ik wil ontzettend graag naar Burning Man in Amerika. Het is midden in de woestijn waar in de weide omgeving niks is. Alleen de mensen en de acts. Over de feesten heb ik de raarste dingen gelezen; zo zou er een tent zijn waar orgies worden gehouden. Het is echt anders dan de normale wereld. Een paar dagen op een andere soort aarde. Onrealistisch.”

[/one_half_last]

[one_half]

Clubshows

[mks_dropcap style=”square” size=”52″ bg_color=”#ef4644″ txt_color=”#ffffff”]I[/mks_dropcap]k vind clubshows spelen leuker dan festivals. In de clubs komen mensen echt voor de band, terwijl we op festivals slechts een onderdeel zijn van de hele line-up. Dit najaar spelen we in zowel grote als kleine zalen. Dat doen we expres; de aankomende tour moet de beste uit ons leven worden. We spelen 16 shows door het hele land en eindigen in de Oedipus Brouwerij. Die show is bijna uitverkocht, misschien kunnen we die de dag erna nog eens aandoen?”

[/one_half]

[one_half_last]

Indian Askin
Foto: Dim Balsem

[/one_half_last]

Lowlands Logo

Lowlands 2002

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 23-25 augustus 2002
Tickets Niet meer beschikbaar.